Home Destacats Ibi insta a veïns i visitants a fer un ús responsable de...

Ibi insta a veïns i visitants a fer un ús responsable de les mascaretes evitant convertir-les en residus en la natura

326
0
SHARE

L’obligatorietat de l’ús de les mascaretes com a mesura preventiva contra la Covid19 ha provocat la multiplicació exponencial d’aquests elements de protecció. Moltes d’elles són d’un sol ús, pel que la generació de residus que generen és nombrosa. En temps d’evitar concentracions de persones, moltes d’elles decideixen fer ús de la natura com a lloc d’esbarjo, fet que està provocant que les mascaretes ja utilitzades apareguen en indrets mediambientals.

Aquests elements estan composats per fibres i materials tèxtils, i algunes d’elles tenen un temps de degradació d’entre 300 i 400 anys en la natura. Açò les converteix en un element més capaç de contaminar el medi ambient, cosa que es vol impedir a poblacions com Ibi, que gaudeix d’un entorn natural privilegiat. D’ací que l’Ajuntament haja llançat una campanya per a conscienciar als seus propis veïns i als visitants de la població de la necessitat de fer un ús responsable de les mascaretes.

Des de l’administració iberuda fan una crida a que les mascaretes no es convertisquen en un element més de la natura que envolta la localitat. Per això, recorden a la població que el lloc idoni per a abocar-les una vegada complida la seua vida útil és el contenidor de residus, i no el medi ambient.