Inici Alcoi La processionària es fa perpètua a Alcoi i obliga a dur a...

La processionària es fa perpètua a Alcoi i obliga a dur a terme tractaments durant tot l’any

452
0
COMPARTIR

Alcoi té cucs de processionària de forma perpètua allà on existeixen pins dins del seu casc urbà. Per això, al llarg de tot l’any s’han anat executant accions per a controlar la població de cucs. Amb especial atenció una vegada passat l’estiu, s’han dut a terme polvoritzacions de pins i tractament endoteràpic amb infiltracions d’insecticida natural als pins. També s’ha requerit als propietaris de parcel·les amb pins que executen aquests tractaments per a evitar la proliferació del cuc.

Cada any, quan arriben els mesos més càlids del calendari, les zones verdes de les comarques de l’interior alacantí pateixen epidèmies de cucs. Ocorre tant en els boscos dels paratges naturals de la muntanya com en aquelles ubicacions urbanes on existeixen, especialment, exemplars de pi. És en aquests mesos quan més proliferen espècies de cucs com la processionària. Les seues larves formen autèntiques processons pels pins de l’interior alacantí, podent causa inclús efectes molestos en els humans, hagut compte que els seus pèls són urticants.

La seua població ja ha sigut detectada de forma contínua al casc urbà de la ciutat d’Alcoi. És per això pel que des de l’Ajuntament s’ha activat una campanya que ja porta duent-se a terme durant els darrers mesos. La climatologia i les condicions de la ciutat dels ponts beneficien la proliferació d’aquest cuc, que es compta per centenars de milers a la ciutat. Per això, les campanyes de control contra la processionària s’han anat succeint durant tot l’any per part de l’empresa concessionària del servei. Gràcies a elles es pot haver evitat la presència de 200.000 cucs més a Alcoi.

Els tractaments contra la processionària a Alcoi passen bé per polvoritzar els pins ubicats en llocs públics o bé per injectar insecticida dins de la pròpia sàvia de l’arbre. Tant una acció com l’altra es duen a terme amb insecticides naturals que no tenen conseqüències en la salut de persones, animals o pardals. Fins a 29 zones alcoianes han sigut delimitades per a controlar la població de processionària dins d’una campanya que també ha inclòs 34 trampes per a capturar als mascles de l’espècie i evitar així la seua ràpida proliferació.

Resta per avaluar per part de l’Ajuntament quina és la situació a les parcel·les urbanes privades que contenen pins. No obstant, des del Consistori s’ha incidit en la necessitat de que els propietaris duguen a terme accions per a controlar aquest cuc a les seues propietats.