Home Cultura Ibi ompli els seus carrers de farina, ous, pólvora i cohets amb...

Ibi ompli els seus carrers de farina, ous, pólvora i cohets amb una nova edició dels Enfarinats

617
0
SHARE

Ibi ha pogut gaudir de la seua tradicional festa dels enfarinats. Com cada 28 de desembre, el poble desperta amb la Justícia Nova començant la presa de poder. A les 09.00 hores ha tingut lloc la Carrera de l’alcalde al Carrer Les Eres, on s’ha decretat a José Rodríguez com alcalde dels Enfarinats. Rafael Serralta, alcalde constitucional li ha donat protocol·làriament la vara de comandament i s’ha realitzat al saló de plens l’adjudicació d’altres carrecs, a més de dictaminar diverses lleis per al dia. Com ve sent tradició, els infractors son multats i atrapats amb l’aixavegó i tancats a lapresó.

A continuación ha tingut lloc la batalla entre els Enfarinats i l’Oposició formada en resposta. Aquest any, a causa de les obres de remodelació de la plaça de l’esglesia, aquest acte ha tingut lloc al carrer Les Eres a l’altura de la antiga fàbrica Rico. Com sempre, primerament s’ha dut a terme una batalla de farina i ous oberta a tots i posterioment una amb coets i pólvora restringida per a la gent, que ha pogut gaudir-la des de unes grades segures instaurades per a l’ocasió.

Finalitzada la batalla, comença la Fiscalització de Comptes als comerços i entitats de la población, on els Enfarinats aniran recaptant diners amb multes que serán destinats a l’Asil de Sant Joaquim. A més, la resta del día també tindran lloc tallers de balls, taller de coixineres per a eixir de Tapat i dinar de germanor, a banda de la resta de actes pertanyents al Primer Dia de Danses, celebrat també el 28 de desembre.