Home Societat La “Ocean Race” situa Alacant com a capital mundial de la nàutica...

La “Ocean Race” situa Alacant com a capital mundial de la nàutica amb una competició d’alta rentabilitat econòmica i social

285
0
SHARE


El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que l’Ocean Race 2023 situarà Alacant com a capital mundial de la nàutica amb una edició de la sortida de la Volta al Món de Vela compromesa amb la sostenibilitat del medi marí, la igualtat i la innovació que inclourà del 7 al 15 de gener activitats per a tota la ciutadania emmarcades en un esdeveniment d’alta rendibilitat econòmica i social.

El president ha participat a la presentació ‘Alicante Puerto de Salida de la Vuelta al Mundo a Vela The Ocean Race 2023′, juntament amb el president de l’Ocean Race, Richard Brisius, un acte que s’ha celebrat al Moll de Llevant del Port, escenari de l’Ocean Live Park, que acollirà la programació organitzada per a la setmana prèvia a l’inici de la regata.

Ximo Puig ha subratllat durant la seua intervenció la projecció internacional i la gran repercussió econòmica que suposa per a Alacant acollir per cinquena vegada un esdeveniment esportiu, que, com ha detallat, a la darrera edició va permetre la creació de 1.270 llocs de treball, va tenir un impacte de 68 milions d’euros i va generar un retorn fiscal de 41 milions d’euros.

A més, el cap del Consell ha remarcat la vocació de continuïtat d’aquest esdeveniment esportiu i ha avançat que la Generalitat treballarà perquè tinga continuïtat més enllà de l’edició que se celebrarà d’ací a quatre anys.

Activitats del 7 al 15 de gener

Precisament el recinte de l’Ocean Live Park (abans conegut com a Race Village) acollirà del 7 al 15 de gener activitats, majoritàriament gratuïtes, i per a tots els públics, dins d’un programa que permetrà gaudir de concerts, animacions, tallers, iniciació a la vela, competicions de ‘gaming’ i ‘eSports’, entre d’altres.

Alicante Puerto de Salida ha dissenyat una programació vinculada a valors de la nàutica, la sostenibilitat i la innovació que es desenvoluparan als diferents espais del recinte de l’Ocean Live Park repartits a la zona del Moll de Llevant d’Alacant (molls 10, 12 i 14 ).


Mesurament de la petjada de carboni

A més, Alicante Puerto de Salida mesurarà per primera vegada la petjada de carboni de tot l’esdeveniment, posant èmfasi en la sostenibilitat i l’ús de recursos reciclables. A través d’eines tecnològiques i l’estudi de totes les accions que comprèn la sortida de la regata, que tindrà lloc el dia 15, aquesta iniciativa innovadora a més contempla l’adopció de les mesures necessàries per compensar aquesta empremta.

La segona qüestió nova d’aquesta regata, que fa 50 anys, mira cap a la igualtat, ja que, si a la primera edició hi va haver 11 dones, el 2030 l’ambició és aconseguir la paritat.

Innovació

Aquesta competició també comptarà amb la indústria dels videojocs, amb una programació de 60 tornejos, ponències i trobades professionals i amb una exhibició de més de 200 drones prevista per al dia 12.

L’Ocean Live Park oferirà espectacles temàtics, a càrrec de la companyia La Fragua de Vulcano, com ara marxes pirates i mariners, circ màgic, balls, batucades, espectacles musicals, i dos grans espectacles d’obertura i cloenda els dies 7 i 15 de gener, respectivament, a càrrec de la companyia Carros de Foc. A més, el diumenge 15 de gener, es farà una exhibició aèria.

La programació de concerts comptarà amb Second i Viva Suecia, Destripando la historia, Cheti, ‘Rock en família. Anys 80′, Sidecars i Sidonie, a l’espai de concerts habilitat al Moll 14, dins del recinte de l’Ocean Live.


Videojocs

Així mateix, hi haurà un espai dedicat al videojoc, l’Alacant Digital Gaming, que disposarà d’una completa programació gratuïta amb més de 60 tornejos d’eSports, experiències de realitat virtual, videojocs, xerrades i fins i tot un escape room temàtic. L’esdeveniment comptarà, per altra banda, amb premis, zones ‘freegaming’, xerrades i ponències educatives sobre gamificació, sortides professionals dins de la indústria, i seguretat informàtica. També disposarà d’un punt d’informació per resoldre qualsevol dubte sobre aquest espai i fins i tot per recollir el CV d’aquelles persones interessades a treballar al sector dels videojocs.

De la mateixa manera, organitzada per The Ocean Race, Alacant Digital Gaming acollirà la final del Campionat Mundial d’eSailing 2022, dotada amb un premi de 9.500 euros i la final del Mundial Virtual Regatta.

En aquesta edició, Alacant Puerto de Salida comptarà amb 9 tallers per a escolars de Primària i Secundària, que versaran sobre el món nàutic, la protecció del medi ambient i els oceans. Totes aquestes activitats han estat dissenyades en col·laboració amb l’ONG The Isbjorn Collective, especialitzada en Sostenibilitat del Medi Marí.

Així mateix, per fomentar l’interès del públic de totes les edats pel món nàutic i esportiu es durà a terme el taller d’experiència didàctica nàutica Try Sailing. Així mateix, Alacant Port de Sortida posarà en funcionament el programa escolar Alacant Aventura Junior en col·laboració amb el Club Nàutic Alacant Costa Blanca (Escola Homologada per la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana).

A més, també acollirà la tradicional arribada dels Reis Mags, des del recinte al Moll 10, dins de l’Ocean Live Park.

Com en edicions anteriors, Alicante Puerto de Salida ha posat en marxa un programa de voluntariat per dur a terme l’organització i el desenvolupament d’aquestes activitats. Aquesta convocatòria ha registrat un gran èxit, amb 600 persones inscrites, de les quals s’ha realitzat una selecció d’uns 250 persones per participar en l’organització i el desenvolupament de l’esdeveniment.