Home Destacats Muro obri els seus VII Pressupostos Participatius mantenint la dotació pressupostària de...

Muro obri els seus VII Pressupostos Participatius mantenint la dotació pressupostària de 70.000€

195
0
SHARE
Un dels carrers cèntrics de la vila de Muro.

La Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Muro ha posat en marxa una nova edició dels ja consolidats VII Pressupostos Participatius. Amb una dotació de 70.000 euros, destinats a inversions, aquesta eina participativa pretén dotar la població de mecanismes de democràcia directa, sempre amb uns criteris concrets i amb un esperit de corresponsabilització cap a les prioritats de les veïnes i veïns de la població.

Aquest procés mou amb l’arreplegada de propostes efectuades per parts dels ciutadans -sempre complint uns requisits- des del 21 de setembre fins al 9 d’octubre, podent-se efectuar tant de manera presencial -al registre de l’Ajuntament-, com telemàticament a la web www.participant.vilademuro.net.

La segona fase -i no menys important- és la de validació tècnica, un període en què el personal tècnic de l’Ajuntament realitza el garbellat, la selecció i la cerca dels pressupostos de les opcions presentades pels participants, en base a criteris tècnics, legals, jurídics i de viabilitat. Aquesta tasca inclou des del 10 d’octubre fins al 6 de novembre.

Període de votacions

I ja per finalitzar, i prèvia presentació de les propostes que compleixen els requisits, arriba la fase de votacions -del 10 de novembre fins al 24 del mateix mes-, on totes les mureres i murers -majors de 16 anys i empadronats a la nostra població- que ho desitgen, poden exercir el seu dret a una democràcia horitzontal i de futur. Amb la mateixa fórmula utilitzada per fer propostes, podran votar tant presencialment (Ajuntament), com telemàticament.

“Celebrem ja la setena edició dels Pressupostos Participatius de Muro, perquè tenim una clara vocació per dotar la ciutadania de ferramentes per participar en el dia a dia del nostre poble, podent proposar i després votar quines són les inversions que creuen més necessàries dins dels 70.000 euros disponibles”, ha explicat el Regidor de Participació Ciutadana Kike Pascual.