Home Ibi Ibi preveu canvis en el transport urbà i modificar i peatonalitzar vials...

Ibi preveu canvis en el transport urbà i modificar i peatonalitzar vials amb el Pla de Mobilitat Sostenible

0
SHARE

Ibi vol fer de la mobilitat sostenible una de les seues àrees prioritàries d’acció, i per això ha rebut 30.000 euros d’ajuda per a finançar vora la meitat del seu Pla de Mobilitat Sostenible. L’Ajuntament de la vila joguetera traurà a concurs l’estudi de necessitats de la població, entre les que es preveuen modificacions en el transport urbà i en el sentit del trànsit de diversos carrers, així com la possibilitat de fer-ne alguns d’ells exclusius per als vianants.

La tendència de les ciutats del segle XXI, a tenor dels estudis que es desenvolupen i de la necessària sostenibilitat de la societat actual per a poder créixer respectant el medi ambient, és a fer-les més amables per a les persones i menys prioritàries per als vehicles. Una realitat que està provocant que moltes poblacions, especialment aquelles que tenen més de 20.000 habitants, estiguin replantejant-se la distribució dels elements relacionats amb la circulació de vehicles. D’ací que estiguin llançant-se estudis per a establir plans de mobilitat sostenible en cadascuna d’elles.

És el cas d’Ibi, que ha demanat una subvenció a la Generalitat Valenciana que ha sigut acceptada, pel que la vila joguetera rebrà una ajuda de 30.000 euros amb la que confeccionar el seu Pla de Mobilitat Sostenible. Des de l’Ajuntament pensen que la circulació de vehicles a Ibi és millorable, tant a nivell de fluïdesa com a nivell de reducció d’emissions i practicitat a l’hora d’agafar el vehicle. L’estudi avaluarà les virtuts i defectes de la població en quant a la mobilitat per a establir les mesures que la milloren, entre les que es preveuen canvis en el transport urbà, així com la possibilitat de modificar el sentit de diversos carrers i la peatonalització d’algunes d’elles, especialment al centre.

El Consistori iberut està disposat a assolir aquelles actuacions que establisca el Pla de Mobilitat, que arribarà de forma imminent al departament de Contractació per a obrir el termini de presentació d’ofertes per part de les empreses que executen el pla. Es tracta d’una vessant prioritària per a l’Ajuntament, bolcat en la millora de la mobilitat, especialment cap als polígons, així com en la reducció dels contaminants que es vessen a l’atmosfera.

Tot i que l’ajuda de Generalitat és de 30.000 euros, l’Ajuntament d’Ibi haurà d’afrontar el pagament de 41.000 euros més fins arribar al total del cost del Pla de Mobilitat Sostenible iberut.