Home Destacats Ibi rebrà un reforç de seguretat per a les Festes en un...

Ibi rebrà un reforç de seguretat per a les Festes en un context d’augment de denúncies per violència masclista

0
SHARE
Junta Local de Seguretat celebrada a la vila d'Ibi.

L’Ajuntament d’Ibi ha celebrat aquest dimarts una Junta de Seguretat Ciutadana prèvia a les Festes de Moros i Cristians d’Ibi. La reunió ha comptat amb la presència de tots els cossos de seguretat i emergències que estaran presents en els festejos, a més de amb el màxim responsable de la Subdelegació del Govern a Alacant, Carlos Sànchez. També s’ha comptat amb l’assistència de la Cap de la Unitat de Violència de Gènere contra les Dones, Modes Salazar Agulló, i de la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Ibi.

A la reunió s’han tractat diferents temes rellevants per a la localitat, entre ells el relacionat amb el reforç en seguretat ciutadana que el poble d’Ibi rep arribades les Festes Majors de Moros i Cristians d’Ibi, tant en tema de seguretat al carrer com a els actes que es duran a terme. L’objectiu d’aquest reforç no és altre que evitar incidents de qualsevol tipus i que els veïns i veïnes d’Ibi i persones que visiten la localitat aquests dies tinguin unes festes tranquil·les i segures.

D’altra banda, s’ha tractat en profunditat la qüestió relacionada amb la prevenció d’agressions de caràcter sexual amb l’existència de Punts Violeta i Arcoiris en diferents ubicacions del centre urbà durant el transcurs de les Festes. Uns punts que estaran organitzats des de les regidories de Serveis Socials i Diversitat de l’Ajuntament d’Ibi i que, a banda de la informació que ofereixen, serviran com a punts segurs als quals poder acudir davant de qualsevol dubte o incidència.

Més denúncies per violència masclista

Pel que fa a aquesta última qüestió, s’ha informat a la reunió que hi ha hagut un augment en les xifres de denúncies per violència de gènere a Ibi, la qual cosa fa pensar que les dones són cada cop més conscients de la importància de fer el pas a l’hora d’efectuar la denúncia i que confien i se senten més segures a l’hora de fer aquest pas. A més, des del Consistori han informat que la intenció és continuar conscienciant i educant en la prevenció de la violència i augmentar el nombre d’habitatges disponibles a Ibi per a dones víctimes de violència de gènere.

En un altre ordre de coses, l’Alcalde Sergio Carrasco ha informat després de la reunió que s’ha pogut programar per a la darrera quinzena de setembre una reunió amb la Subdelegació del Govern a Alacant per tractar exclusivament la problemàtica del planter de la Policia Local d’Ibi i totes les possibles vies de solució que es poden prendre.