Home Alcoi Prop de 5.000 escolars alcoians s’han format en Educació Mediambiental al llarg...

Prop de 5.000 escolars alcoians s’han format en Educació Mediambiental al llarg del curs 2022/2023

173
0
SHARE
Un grup d'escolars participant en una de les accions d'educació mediambiental a Alcoi.

Durant el passat curs escolar 2022/2023 es va dur a terme la campanya d’educació ambiental promoguda pel departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi. En total han participat 4.774 escolars de 18 centres educatius. Al llarg d’aquests mesos han oferit un total de 18 activitats diferents relacionades amb la transició ecològica i el medi ambient. Cada centre ha elegit en quines activitats volia participar i amb quants grups.

L’activitat del Canvi Climàtic ha estat la més demandada amb 730 escolars de 37 grups i 10 centres educatius diferents. Li segueix la del Molinar amb 455 de 22 grups de 9 centres. En tercer lloc les repoblacions, amb 400 escolars de 20 grups de 6 centres, molt a prop en la classificació està l’activitat de l’Ecoparc amb 294 escolars de 18 grups de 8 centres.

El cinqué lloc és per a la fauna urbana amb 375 escolars de 18 grups de 5 centres. Cal destacar que l’alumnat d’Educació Infantil ha participat en aquesta iniciativa, ja que era la més adequada per a la seua edat. Tanca aquest rànquing de les activitats amb més participació el reciclatge dels residus tèxtils amb 370 escolars de 18 grups de 6 centres.

A més, els alumnes participants han executat les següents activitats: tovalloletes, reciclatge de paper, 3R (Reduir, Reutilitzar i Reciclar), tints, reciclatge d’oli, horts urbans tant a l’aula com als mateixos horts, Racó Sant Bonaventura, Projecte Canyet, neteja riu Riquer, Font Roja i viver i gestió de residus.

Educació mediambiental des de ben menuts

Els tallers han sigut impartits per personal educador ambiental qualificat a 18 centres escolars. En concret han participat: CEIP Sant Vicent, Col·legi José Arnauda, IES Cotes Baixes, CEIP Horta Major, CPEE Tomàs Llàcer, CEIP Miguel Hernández, Col·legi Esclaves, Col·legi Sant Roc, Col·legi La Presentació – Carmelites, IES Pare Vitòria, CEIP El Romeral, CIP FP Batoi, AIN -Associació per a la Integració de Nen-, Col·legi Santa Ana, Salesianos Juan XXIII, Salesianos San Vicente Ferrer, San Vicente de Paúl, IES Andreu Sempere i l’IES Professor Manuel Broseta de Banyeres.

La Regidora de Transició Ecològica, Teresa Sanjuán, ha destacat que “és important la conscienciació amb el nostre entorn des de la infància, l’educació és fonamental per aconseguir una ciutat més sostenible”. Sanjuán ha afegit que “volem agrair als Centres Educatius la seua participació en una campanya que vol fer conéixer a la infància i la joventut de la ciutat els temes relacionats amb el canvi climàtic, la gestió de residus i la recollida selectiva, entre d’altres. És important actuar des de menuts, així serem uns bons gestors de majors”.