Inici Alcoi Obertes les votacions per als Premis Samarita de la Festa d’Alcoi després...

Obertes les votacions per als Premis Samarita de la Festa d’Alcoi després de quasi desaparèixer

306
0
COMPARTIR

Els Premis Samarita a la Festa de Moros i Cristians d’Alcoi han estat enguany en risc de desaparèixer. No obstant, la que és la sisena edició ja ha sigut convocada. Les votacions per Facebook s’enceten aquest dissabte 26 amb el Mig Any i estaran obertes fins al 31 per a elegir als millors en cadascuna de les 13 categories. Tot en una iniciativa que té una vessant social, dedicada enguany a l’Economat de Càritas.

El món de la Festa, i concretament el dels Moros i Cristians, no sols suposa la principal manifestació de la cultura i les tradicions de l’interior alacantí. Aquests festejos comprenen un llarg seguit d’elements que suposen tot un engranatge econòmic a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Trages i teles, complements, bandes de música, subministraments de menjar i beguda o les pròpies quotes dels festers menegen milers d’euros a cada població. Una realitat que provoca que centenars de persones visquen d’allò relacionat amb la festa a la muntanya alacantina.

La importància de la Festa es tal que, especialment a la ciutat d’Alcoi, es convoquen des de fa 6 anys els Premis Samarita, que entrega l’associació cultural del mateix nom. Fins a 13 categories són les que reconeixen aquests guardons, que exigeixen d’un treball previ per part del jurat a l’hora d’establir els nominats en cada àrea. Qualsevol persona pot elegir mitjançant les xarxes socials del col·lectiu als millors de cada categoria dins d’unes votacions que comencen dissabte 26, i que també tindran una vessant presencial a la Glorieta durant el Mig Any.

La intenció de l’Associació Cultural Samarita amb aquests guardons és reconèixer l’esforç de festers i professionals relacionats amb la Festa. No obstant, no tothom dins els Moros i Cristians d’Alcoi està d’acord amb aquesta postura, pel que les crítiques que ha rebut el col·lectiu han arribat inclús a posar en risc els guardons. En qualsevol cas, els samarites afirmen que no tenen cap problema en fer-se a un costat si finalment és la pròpia Associació Sant Jordi qui decideix premiar als millors de les Festes d’Alcoi.

Les votacions per internet es tanquen el proper 31 d’octubre, mentre que l’entrega està prevista per al 9 de novembre. En ella també s’entregarà la recaptació d’aquesta sisena edició a l’Economat de Càritas a la ciutat.