Home Destacats Ibi rep 48 milions d’euros entre 2015 i 2022 i es consolida...

Ibi rep 48 milions d’euros entre 2015 i 2022 i es consolida com a gran aposta industrial d’Economia Sostenible

390
0
SHARE

Que les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla centren en la indústria el seu potencial econòmic és ja ben sabut. Però entre totes les seues localitats hi ha una que destaca especialment en aquest àmbit, i ha sigut capaç de reconvertir-lo en funció a com ha evolucionat el context que l’envolta. Es tracta d’Ibi, una localitat que a base de resiliència i creativitat ha aconseguit situar-se com a tercera major superfície industrial de la província d’Alacant. Només les dos principals ciutats alacantines –la capital i Elx- tenen major espai dedicat a la indústria al seu terme municipal.

Conscients del potencial industrial i econòmic iberut, des del Consell han anat dotant d’ajudes i subvencions a un dels baluards industrials valencians. Tant que, des del 2015, la vila joguetera ha rebut només des de la Conselleria d’Economia Sostenible més de 48M€ dedicats a aquest sector. Ajudes que van des de la modernització de les empreses (8M€), les polítiques actives d’ocupació (7M€), l’energia (1,7M€), o la innovació (22,5M€), a la millora dels polígons (5,5M€). Inversions que tenen un efecte multiplicador en l’empresa d’Ibi degut a les aportacions privades.

IVACE executarà part del polígon NPI-5

Aquests fons que han arribat a Ibi en matèria industrial no seran els darrers que arriben en els poc més de 6 mesos que resten per a les properes eleccions municipals i autonòmiques. L’Ajuntament d’Ibi ha demanat a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) que invertisca per a executar el futur polígon NPI-5. Un projecte que preveu adaptar una superfície d’1M de m2 de superfície industrial ja demandada per les empreses, i en el qual Generalitat desenvoluparia 400.000 m2.

L’exemple d’Ibi com a capital industrial de l’interior alacantí és per a Economia Sostenible un dels factors que diversifiquen l’economia alacantina més enllà del sector turístic.