Inici Festes Ibi repetirà la campanya de reciclatge de vidre durant els Moros i...

Ibi repetirà la campanya de reciclatge de vidre durant els Moros i Cristians

961
0
COMPARTIR

Les regidories de Festes, Serveis Públics i Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, posen en marxa la campanya ‘La Reconquesta del Vidre, per a la promoció del reciclatge d’envasos de vidre durant les festes de Moros i Cristians d’Ibi 2018.

La iniciativa, que es desenvoluparà entre el 14 i 17 de setembre, durant les festes de Moros i Cristians, pretén conscienciar els ciutadans iberuts i especialment a les comparses  sobre la importància de separar selectivament el vidre durant el transcurs de les festes. Per a això, s’han instal·lat diversos contenidors personalitzats als voltants de cadascuna d’elles.

La campanya comptarà, a més, amb diversos educadors que informaran als festers del procés del reciclatge del vidre i els obsequiarà amb algun detall de Ecovidrio (obridors, bosses, xapes amb emoticones mores o cristianes, etc…). Així mateix, per a donar suport a la tasca de reciclatge, l’ecopatrulla col·laborarà amb la retirada de vidre que les comparses vagin separant per al seu correcte reciclatge.

L’objectiu principal de la campanya és motivar els festers i veïns, i per a això s’ha posat en marxa un concurs entre diferents municipis de la Comunitat Valenciana per a descobrir quina és la població, d’entre 32 municipis, que més recicla durant les seves festes. S’estableixen tres premis en tres categories diferents, tenint en compte el nombre de festers, i el municipi guanyador de cada categoria rebrà un premi de 1.500 € per a l’organització de les Festes de Moros i Cristians 2019. Tota la informació i bases legals del concurs podran ser consultades en www.lareconquistadelvidrio.com.

A més, aquest any, la iniciativa també vol implicar de manera individual a les comparses i entraran en sorteig d’un miniglú i un lot de productes de la terra envasats en vidre, valorat en 100 €. Per participar en el sorteig caldrà complir amb els següents requisits: col·locar l’adhesiu de ‘La Recoquesta del Vidre’ en un lloc visible del recinte fester; recollir i tornar el contenidor prestat per Ecovidrio a la ubicació indicada; utilitzar correctament el contenidor, només envasos de vidre, i fer-se fotografies al costat de l’ecopatrulla reciclant vidre.

L’edil de Festes, Luis Vicente Martí, vol “agrair la implicació de la Comissió de Festes un any més, que ha estat l’encarregada de traslladar a les comparses una campanya que beneficia a tots i amb la qual, a més, podem aconseguir un premi important per a les Festes de l’any que ve”.

Per la seva banda, la Tinent d’Alcalde de l’àrea de Serveis Públics, Ana Tello, ha assenyalat que “per cada quilo de vidre que no va a les escombraries, estalviem el cost de recollida, transport i tractament del mateix, d’aquí la importància de la recollida selectiva de residus”.

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2017, els ciutadans d’Ibi van reciclar un total de 322.950 quilograms d’envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 13,8 quilograms de vidre.

Respecte a la taxa de contenerització, Ibi es situa amb una mitjana de 296 habitants per contenidor, comptant en l’actualitat amb un total de 79 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats al municipi.