Home Alcoi ‘Un bon programa’, Enrique Peidro (opinió)

‘Un bon programa’, Enrique Peidro (opinió)

0
SHARE

Any 2015. Ciutadans (Cs) concorre per primera vegada a les eleccions municipals a Alcoi, i per a això presenta un programa electoral ampli, amb propostes molt concretes i ambicioses. Obté 4 representants. Però això ja és història…

No obstant això, per al nostre partit, el programa amb què ens vam presentar a aquests comicis no ho és. Durant tota la legislatura ho hem tingut molt present, acudint contínuament a aquest document per extreure idees, de les quals els nostres regidors s’han nodrit per presentar propostes i iniciatives al govern de la ciutat.

I, a més, a Ciutadans (Cs) Alcoi ens hem proposat que sigui un document de referència a la nostra organització. Estem a menys d’un any per a les pròximes eleccions, així que des de fa uns mesos, uns quants afiliats han estat realitzant, de manera coordinada amb els regidors del nostre partit i la junta directiva de l’agrupació, un seguiment del programa electoral que es va presentar en les eleccions municipals de 2015, rellegint les propostes, assenyalant aquelles que ja s’han executat, descartant les que no són viables i reprenent les que encara queden pendents.

El resultat ha estat, francament, sorprenent, ja que un percentatge important de les iniciatives que plantegem en aquell programa s’han dut a terme o estan aprovades i pendents d’execució. Moltes d’elles han estat plantejades directament per Cs Alcoi, com la revitalització del carrer Sant Francesc i adjacents o l’adquisició d’una il·luminació específica per reforçar el concepte del ‘Nadal alcoià’; altres han estat iniciatives d’altres partits a què hem donat suport perquè també estaven en el nostre programa i considerem que són bones per a la ciutat: al remat, l’important són les accions i no qui es penja les medalles… Tenint en compte que no som el partit que governa, sinó que estem a l’oposició, no està gens malament, la veritat.

I ara… què passa amb tot allò que no s’ha realitzat? Hi haurà coses que encara es puguin plantejar en el que queda de legislatura, per tant, les proposarem, és clar que sí. Hi ha altres, però, que hem d’eliminar, perquè quatre anys més tard no resulten factibles. Llavors, què fem amb les idees restants?

El que queda suposa el punt de partida per a l’elaboració d’un nou programa electoral, aquest cop amb vista a les eleccions de maig de 2019. Això, i la informació que estem recollint del carrer. Perquè en Ciutadans (Cs) Alcoi ens agrada escoltar a la gent, saber què demanen, quina ciutat imaginen per al futur. Per això organitzem taules ciutadanes i realitzem enquestes. Per això ens vam reunir amb totes aquelles associacions i entitats que vulguin explicar-nos què necessiten i esperen dels polítics de la seva ciutat. Perquè aquesta legislatura hem estat a l’oposició, si. Però en la pròxima volem estar al govern. I, per això, anem a preparar un programa electoral concret, il·lusionant, amb propostes realitzables. Aquest és el nostre compromís actual.

Enrique Peidro

Membre Ciutadans Alcoi.