Home Castalla La subestació de Bastà entra en servei per a abastir d’electricitat La...

La subestació de Bastà entra en servei per a abastir d’electricitat La Foia de Castalla

1996
0
SHARE

El projecte era una reivindicació dels empresaris i ajuntaments durant els últims deu anys, desbloquejada gràcies a les gestions de la Conselleria d’Economia. La subestació de Castalla, ubicada al polígon de Bastà, entrarà a ple rendiment al setembre i va a completar-se amb una segona subestació.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent ha manifestat que la posada en marxa de la subestació elèctrica, situada al polígon industrial de Bastà, en la Foia de Castalla, és una gran notícia per al creixement de la industrial de la comarca perquè va a millorar l’abastament elèctric a les empreses, en evitar la saturació que patia la subestació d’Ibi.

Climent ha realitzat aquestes declaracions després de la posada en funcionament per part d’Iberdrola d’aquesta nova subestació i de dues línies de la nova infraestructura, que ha construït durant l’últim any. La subestació funcionarà a ple rendiment al setembre i es va a completar amb una segona subestació, també a Castalla.

El conseller ha destacat que “aquest projecte era una reivindicació històrica, que havien sol·licitat de forma infructuosa durant els últims deu anys tant els empresaris com els ajuntaments de la comarca”, i que, per això, el desbloqueig d’aquest projecte que portava paralitzat des del 2012 va ser “un dels primers compromisos i objectius que ens vam marcar en arribar a la conselleria d’Economia”.

Per a Climent, “es tracta d’un projecte vital per al desenvolupament industrial, davant la situació actual de saturació i la manca de potència suficient en l’alimentació elèctrica, que perjudicava les empreses i indústries de la zona, al impedir el seu creixement”.

Cal recordar que, amb l’objectiu d’evitar complicacions tècniques i mediambientals, així com de reduir els costos econòmics per al sistema elèctric, es va acordar la construcció de dos subestacions elèctriques, denominades ST Castalla, de 220 kV, i ST PROU (antiga ST Castalla), de 132 kV.

En aquest sentit, a més de la ST de Bastà, es continua avançant en la tramitació de la subestació Castalla -situada al terme municipal de Castalla entre la CV-811 i la CV-80- i consensuant qüestions relatives a la implantació amb Iberdrola i Red Elèctrica d’Espanya.

Referent a això, el titular d’Economia ha posat èmfasi que el projecte d’aquesta subestació, que permetrà solucionar la saturació elèctrica de la zona a llarg termini, ja és a la Conselleria d’Economia Sostenible.

Fins ara, la Foia de Castalla es proveïa de la subestació elèctrica d’Ibi. En els últims anys, l’elevat creixement de la demanda elèctrica, associat fonamentalment al sector industrial, ha provocat problemes de saturació, el que obliga a haver de construir noves infraestructures elèctriques dotant-les de major capacitat. Tot per a donar resposta a la saturació existent i la manca de potència suficient en el subministrament elèctric.