Home Destacats Muro ultima els detalls per a un Carnestoltes al que espera atraure...

Muro ultima els detalls per a un Carnestoltes al que espera atraure a més de 5.000 participants

703
0
SHARE

Els grans esdeveniments que es programen a cadascuna de les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla suposen importants al·licients econòmics per a totes elles. Es centren especialment en les Festes que es celebren regularment a aquests municipis, els quals porten anys fent una aposta cada vegada més ferma pel turisme com a motor econòmic. Això afecta especialment al sector terciari, ja que es tracta d’actes capaços de congregar a moltes persones. I un d’eixos actes de referència en aquest inici d’any a la muntanya és el Carnestoltes de Muro.

Aquesta festivitat de caire informal ha arrelat des de fa molt temps a la població del Comtat on des de majors als més menuts participen de valent. L’esdeveniment s’ha consolidat tant que, a dia de hui, és el segon més reconegut de tota la província d’Alacant només per darrere del de Pego. Enguany, les estimacions de l’organització parlen de més de 5.000 visitants en una desfilada que ha batut el rècord de carrosses participants amb una trentena. Hi haurà al voltant de 800 cadires i graderies repartides pel tot recorregut de la desfilada.

Suport municipal als participants

L’Ajuntament murer fa una important despesa per a que cap colla participant en el Carnestoltes es quede sense música o sense carrossa. Una despesa que està considerada com a inversió degut al retorn econòmic que genera en el comerç i l’hostaleria locals. A més, a la fi de la desfilada hi ha previstos dos ambients musicals diferents a la plaça del Matzem i el parc del Batà per a abastir les ganes de diversió de tot tipus de públic.

La importància del Carnestoltes de Muro és tal que prèviament s’ha dut a terme una Junta Local de Seguretat per a garantir-la durant la celebració.