Home Destacats Ibi trasllada a Generalitat el cronograma previst per a construir la Residència...

Ibi trasllada a Generalitat el cronograma previst per a construir la Residència de Majors i Centre de Dia a la localitat

858
0
SHARE
La delegació iberuda durant la reunió amb els responsables de les infraestructures sanitàries de la Generalitat.

L’Ajuntament d’Ibi presentava dijous passat a la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge la planificació d’actuacions municipals en els terminis assenyalats conforme al cronograma de la Generalitat per a la construcció de la ‘Residència per a Persones Majors Dependents i Centre de Dia a Ibi, dins el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Una representació del Govern municipal, acompanyada pels portaveus de tots els grups polítics amb representació municipal, es va reunir amb el secretari autonòmic del Sistema Sociosanitari, Emilio Argüeso, i la Directora general d’Infraestructures Sociosanitàries, Mª Àngels Ramón-Llin.

El primer edil presentava de primera mà el pla de treball municipal i la previsió de terminis que encaixen de manera efectiva amb el cronograma realitzat per la Conselleria. El pla d’actuacions municipals va ser aprovat per unanimitat en sessió extraordinària i urgent del Ple municipal de data de gener de 2024.

Respon al requeriment que la Direcció General d’Infraestructures Sociosanitàries realitzava, el 22 de desembre de l’any passat, a l’Ajuntament perquè presentara un cronograma i certificat d’acord plenari d’aprovació de la planificació de l’actuació delegada en els terminis assenyalats, especificant les dates d’actuacions, així com la previsió.

Primers contactes

Aquesta reunió es tracta de la primera presa de contacte amb la nova Direcció General d’Infraestructures Sociosanitàries. L’alcalde iberut espera que siga la primera de moltes més, en què la bona entesa, la col·laboració i el treball donen fruit per al municipi, ja que la Residència de Persones Majors Dependents d’Ibi respon a una llarga reivindicació i a una evident injustícia per a la localitat.

Ibi no compta hui en dia amb cap infraestructura pública d’aquestes característiques, prevista com a centre residencial i de dia. Carrasco ha recalcat, de manera vehement, que “per a aquest nou equip de govern la construcció i la posada en funcionament d’aquesta infraestructura és una prioritat absoluta. A Ibi hi ha prop de 4.500 persones més grans de 65 anys, dada que evidencia la necessitat imperiosa que d’aquest tipus de serveis té la comarca”.

Finançat amb fons comunitaris

El primer edil iberut ha aprofitat aquesta reunió de treball per a sol·licitar a la Conselleria ajuda i assistència tècnica a l’hora de desenvolupar els plecs que s’han de presentar perquè el projecte concórrega a les ajudes de fons europeus Next Generation EU de què depèn. Sol·licitud a la que els representants i tècnics autonòmics han respost amb implicació, oferint informació sobre la gestió dels fons europeus.

En al·lusió al projecte i als seus costos, la directora general d’Infraestructures Sociosanitàries ha informat que Europa ha introduït un tipus de gravamen reduït per a aquest tipus d’infraestructures, passant l’IVA a ser al 10% en compte del 21%. L’Alcalde ha expressat la seva satisfacció per aquesta mesura, que suposarà un notable abaratiment en els costos del projecte.

El centre residencial previst disposarà de 3.500 m² útils a l’àrea de l’Alamí, serà de caràcter comarcal i comptarà amb 72 places residencials i d’altres 40 per a centre de dia, i està cridat a resoldre en gran mesura la demanda existent daquest servei a la localitat i les del seu entorn.