Home Destacats Ibi vibra amb l’Avís, que concentra tots els actes dels seus Moros...

Ibi vibra amb l’Avís, que concentra tots els actes dels seus Moros i Cristians en un sol dia per a cridar a la Festa

0
SHARE

Principis de maig és una data que tot el món fester de la vila d’Ibi té assenyalat al calendari. Tot i que encara resten 4 mesos per a l’arribada dels Moros i Cristians a la vila de les nines, en aquestes dates es celebra el conegut Avís. Es tracta de l’acte que precedeix a l’arribada dels festejos, en el que s’estrenen oficialment als carrers els càrrecs festers d’enguany: capitans i abanderades.

L’Avís dona cabuda a un dels actes que identifica la Festa d’Ibi, com és el concurs de caps d’esquadra. Un esdeveniment que reconeix l’art dels formadors d’esquadra que més art demostren. Prèviament, els festers ja han sigut despertats pel so dels trabucs de bon matí, i han carregat forces amb un esmorzar de germanor amb l’atenció centrada en els càrrecs.

Desfilada i homenatge a la patrona

Ja de vesprada, els festers de les 14 comparses que participen en els actes festers han desfilat amb els trages oficials de cadascuna d’elles per a fer costat a capitans i abanderades. Tot abans de tornar la imatge xicoteta de la Mare de Déu dels Desemparats -patrona de la localitat i a la que se le dediquen les Festes- a l’Asil Sant Joaquim.

Al llarg de l’estiu, com ha ocorregut durant els mesos previs, les comparses duran a terme les seues ‘Creuaes’, amb les que Ibi s’apropa poc a poc als seus dies grans.