Home Alcoià Onil: Horitzó 2030, el projecte per implementar iniciatives de l’agenda 2030 a...

Onil: Horitzó 2030, el projecte per implementar iniciatives de l’agenda 2030 a la vila de les nines

0
SHARE
Imatge d'una de les reunions sobre Onil: horitzó 2030, amb components de la corporació municipal i tècnics especialitzats
Imatge d'una de les reunions sobre Onil: horitzó 2030, amb components de la corporació municipal i tècnics especialitzats

Onil: Horitzó 2030, es planteja com la definició del Pla Operatiu Anual de l’Agenda 2030 que el municipi té redactat

Es tracta d’una convocatòria que sols ha estat concedida a dos municipis de la província, entre ells el d’Onil

El consistori colivenc ha sigut beneficiari d’una subvenció de 31.689,54 € per a desenvolupar iniciatives que contribuïsquen a implementar l’Agenda 2030 local i que permeten fer realitat els Objectius de Desenvolupament Sostenible en l’àmbit local.

Amb aquest pla, l’ajuntament pot coordinar i desenvolupar els mecanismes i estructures suficients per a aconseguir una contribució als Objectius de Desenvolupament Sostenible, alhora que busca finançament per a aconseguir un municipi més sostenible, just i integrador.

El projecte gira entorn de 3 grans activitats que són; la posada en marxa de l’oficina tècnica d’impuls a l’Agenda 2030, un observatori dels Objectius de Desenvolupament Sostenible municipal i la realització d’actuacions d’alineament de les polítiques locals amb el Desenvolupament Sostenible. A més, totes aquestes accions van acompanyades d’un procés de comunicació i participació dissenyat per a arribar a la ciutadania i als agents socials del municipi.

L’alcalde colivenc Jaume Berenguer ha manifestat que “Aquest equip de govern creu fermament en el Desenvolupament Sostenible d’Onil, volem que el nostre municipi lidere aquesta transformació cap a la Sostenibilitat. Per a això, és necessari implementar un nou model de governança que ens permeta capacitar als treballadors públics i comunicar aquesta transformació als agents privats i ciutadania en general “.

Onil:Horitzó 2030, a més de promoure un desenvolupament sostenible a nivell local contribuirà a aconseguir abordar reptes globals com acabar amb la pobresa i la desigualtat, fer front a l’emergència climàtica i ambiental, tancar la bretxa de la desigualtat de gènere i posar fi a la discriminació, superar les ineficiències d’un sistema econòmic excessivament concentrat i dependent, posar fi a la precarietat laboral, revertir la crisi dels serveis públics i posar fi a la injustícia global, a les amenaces als drets humans, als principis democràtics i a la sostenibilitat del planeta.

Segons paraules de la regidora María Salud Perea Juan “Volem que aquest projecte tinga un abast transversal. Volem fomentar la implicació de totes les delegacions municipals i sensibilitzar al conjunt de la ciutadania sobre la importància dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. També ens agradaria que la imatge d’Onil 2030 genere confiança i credibilitat, no sols a nivell global sinó sobre el nostre propi Desenvolupament Sostenible”.