Home Alcoi Motius d’agenda postposen la reunió Ajuntament-Alcoyano entre els rumors sobre la fugida...

Motius d’agenda postposen la reunió Ajuntament-Alcoyano entre els rumors sobre la fugida de capital del club

0
SHARE
Jugadors i afició celebren una victòria al Collao.

Aquest dijous 9 de maig estava prevista una reunió entre l’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés, el regidor d’Esports, Alberto Belda, i representants del C.D. Alcoyano, que s’ha posposat per problemes d’agenda dels representats del club. Actualment, s’estan quadrant agendes per a celebrar la reunió en les pròximes setmanes. Aquest encontre està emmarcat en la comissió de seguiment que s’ha creat entre les dos parts, que es va posar en marxa perquè la comunicació siga més fluida.

En l’última reunió de la comissió de seguiment es va treballar en què el club dispose d’un espai de gespa natural. Fet que s’abordarà en la pròxima reunió.

El govern local ha aprofitat aquestes reunions per a traslladar al club que el compromís de l’Ajuntament amb el C.D. Alcoyano és màxim. Des de l’any 2015 està realitzant una inversió històrica en l’ens. És l’Alcoyano el club esportiu que més diners i recursos ha rebut per part de les alcoianes i alcoians. D’un conveni de 175.000 euros, l’Ajuntament ha passat a un de 200.000 euros, dels quals 70.000 són per al manteniment de la gespa, 30.000 per al futbol base i 100.000 per al patrocini del club.

Inversions municipals en el club

A més dels recursos econòmics municipals, l’Alcoyano compta amb l’exclusivitat del Camp del Collao per al primer equip, així com l’explotació publicitària d’aquest, cedit per part de l’Ajuntament. Un camp en el qual es s’han realitzat inversions de forma constant. Prop de 200.000 euros que s’han dedicat a la conducció d’aigües de reg, pintura de les llotges, reparacions de desperfectes de forma constant, reformes dels vestidors locals i adquisició de mobiliari, videomarcador, reforma dels banys de Gol A i Gol B, millorant-los i fent-los accessibles, també la zona d’accés a Gol B, amb treballs d’adaptació en la porta, nova col·locació de porta de separació d’accés públic de la zona d’ús restringit i millora de l’accessibilitat en l’accés des de l’exterior. Així mateix, s’ha millorat la grada de Gol B, amb la impermeabilització i un tractament anti corrosió.

A més, s’han reformat les instal·lacions interiors dels bars de Gol A i Gol B, s’ha pintat tota la part exterior del Camp i s’ha col·locat el cartell que replica a l’original de ‘CAMPO del COLLAO’ amb lletres d’acer pintades en color gris plata metal·litzat que a més tenen il·luminació interior amb leds blancs. A més s’ha pintat gol A i B, condicionat el pàrquing de tribuna i s’han comprat dues porteries.

La inversió que ha realitzat l’Ajuntament d’Alcoi en l’Alcoyano en els dos últims anys (2022-2024) ha sigut de 578.594 euros.

L’Ajuntament posa a disposició de l’Alcoyano de forma exclusiva el Camp Jorge Molina per als seus entrenaments, però que aquesta temporada el club vol que el camp d’entrenament siga de gespa natural. Quan l’Alcoyano estava a Segona Divisió, entrenava al Camp 2, ‘Normando Llopis’, sense cap problema, camp que també s’ha oferit al club.

L’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha afirma que “per a l’Ajuntament d’Alcoi, el C.D. Alcoyano és un club prioritari d’acord amb la importància social que té a la ciutat. Els valors del Deportivo són els valors de la ciutat. I aquesta entitat representa com poques els nostres valors: constància, superació, treball, moral, lluita i victòria. Que després de 95 anys de la seua fundació i havent passat per totes les categories l’Alcoyano continue generant il·lusió, és un èxit de totes les alcoianes i alcoians”.

“Des de l’Ajuntament continuarem treballant constantment amb el club per atendre les seues peticions i resoldre-les, perquè creiem en el Club i prova d’açò són les millores que hem fet i el conveni històric que té un Club amb aquest Govern”, ha conclòs, Francés.

Situació del club

Des de fa unes setmanes existeix un rumor relatiu a la possible fugida de capital per part del màxim accionista del club, Juan Carlos Ramírez. Segons diverses informacions, podria orientar els diners cap a La Nucia, fet que comportaria problemes per al Deportivo i -segons alguna informació-, inclús el risc de que el C.D. Alcoyano jugara a aquesta localitat. Tot després de que l’ens fera públic el seu malestar pel que considera  manca de suport o faciltiats per part municipal.

Respecte a les informacions relatives a una hipotètica fugida de capital del club, des de l’Ajuntament d’Alcoi no li atorguen massa credibilitat. Per als responsables municipals, els problemes econòmics del Deportivo es solventarien amb un increment de socis, pel que han fet una crida a la societat per a donar suport al club.

A per la salvació front al Ceuta

Aquest diumenge, el C.D. Alcoyano disputa al Collao l’enfrontament pertanyent a la jornada 36 front al Ceuta. Els de Vicente Parras encara no han confirmat la seua permanència a la 1ª RFEF, encara que podria quedar confirmada si els blanc-i-blaus puntuen i els seus principals rivals no ho fan. Després d’aquest cap de setmana tant sols restaran 6 punts per disputar, que els alcoianistes esperen afrontar ja amb la permanència assegurada.