Home Destacats IBIAE celebra la seua assemblea anual amb l’objectiu de crear sòl industrial...

IBIAE celebra la seua assemblea anual amb l’objectiu de crear sòl industrial i formar especialistes a la Foia

0
SHARE

La patronal de la sub comarca de la Foia de Castalla, IBIAE, ha celebrat aquesta setmana la seua XXIX Assemblea General. L’esdeveniment aprofita per a donar compte als socis de l’ens del seu estat econòmic i per a marcar els objectius cara al següent exercici. L’acte ha comptat amb la presència de desenes d’empresaris de la zona, a més de representants dels ajuntaments d’Ibi, Castalla i Onil.

IBIAE ha anat incrementant la seua nòmina de socis en els darrers anys tot i la pandèmia, superant les 300 empreses afiliades. A més, ha eixamplat el seu camp d’acció per a guanyar pes en la província gràcies a la seua inclusió en altres ens empresarials. A més, la patronal de la Foia està duent a terme un movimient per a estretir el contacte amb les administracions, especialment les més properes.

L’actual situació econòmica i les possibles conseqüències que tindrà a curt termini han marcat l’agenda de l’assemblea. Moltes empreses porten ja temps registrant problemes amb les matèries primes, arribant a tindre que parar la seua producció. L’augment de costos és altre dels punts que s’ha analitzat en l’encontre empresarial, que promulgarà jornades d’intercanvi entre productors i clients per a tractar de capejar la situació en les millors condicions possibles.

Projectes per al proper exercici

Un dels principals objectius de l’asemblea d’IBIAE és marcar les seus línies d’actuació per al proper exercici, que començarà després de l’estiu. Per a la patronal és capital formar mà d’obra especialitzada que soluciones els problemes de relleu generacional d’especialistes que pateixen moltes empreses de la Foia de Castalla. I també crear no sòl industrial a les localitats que la composen, ja que existeix demanda d’empreses que volen ubicar-se en elles. El coneixement dels processos productius del teixit empresarial de la zona és un dels grans reclams amb que compta.

IBIAE també ha posat el punt de mira cara al proper exercici en incentivar la sostenibilitat, i prepara campanyes per a conscienciar, entre altres, sobre el plástic.