Home Alcoià Indústria contracta a 90 inspectors d’ITV per a equiparar el planter de...

Indústria contracta a 90 inspectors d’ITV per a equiparar el planter de SITVAL al d’abans de la reversió del 2023

0
SHARE
Instal·lacions de la ITV d'Alcoi.

El Consell d’Administració de la Societat Valenciana d’Inspecció Tècnica de Vehicles (SITVAL) que presidix la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha acordat dur a terme la contractació de 90 inspectors fixos. La finalitat d’esta contractació és poder equiparar la plantilla SITVAL a la que tenia l’entitat abans de la reversió, és a dir, un total de 998 empleats.

D’altra banda, el Consell també ha aprovat, per un import de 2.259.320 euros més IVA, el servei d’atenció telefònica per a la recepció de telefonades de sol·licitud de cita prèvia en les estacions d’ITV. L’empresa adjudicatària és NUNSYS, SA el contracte de la qual té una duració prevista de tres anys. Paral·lelament, s’ampliarà notablement la dotació de personal que atén este sevei ¡, que passarà dels 11 treballadors actuals als 25.

En finalitzar el Consell d’Administració, Nuria Montes ha explicat que, juntament amb les dos adjudicacions esmentades, “es farà, a més, la contractació temporal imminent de 250 nous inspectors que permetran tindre més hores i més línies per a atendre més cites en les estacions d’ITV i normalitzar el servici”.

La Consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha destacat que “la Generalitat està duent a terme un pla de xoc immediat per a millorar la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) en tota la Comunitat. Este pla inclou l’augment de la plantilla tant fixa com temporal amb més de 340 efectius”.

Pla especial per al transport professional

El Consell d’Administració de la Societat Valenciana d’Inspecció Tècnica de Vehicles (SITVAL) ha aprovat així mateix el Pla especial per al transport professional. Este pla consistix en dedicar una línia específica d’atenció per a les persones usuàries que necessiten amb urgència passar la ITV per motius laborals, perquè el vehicle és la seua principal ferramenta de treball.

D’esta manera es dona resposta al que s’ha reclamat per les federacions i les associacions del transport de carretera i de viatgers més representatives de la Comunitat Valenciana davant la Generalitat.

La consellera ha puntualitzat que “la caòtica situació que tenim ara no és nova. Els sindicats ja van advertir a SITVAL de les diferents problemàtiques sense que les seues demandes foren ateses per l’anterior equip de Govern que, durant els dos anys que va tindre, no va fer pràcticament res per a organitzar la reversió del servici públic”.

Les adjudicacions del nou sistema informàtic i de l’atenció telefònica s’emmarquen en el pla de la Conselleria per a millorar notablement el sistema de gestió de cites. Es tracta d’uns aspectes molt rellevants el procediment administratiu dels quals s’ha anat duent a terme alhora que es resolia el problema de l’equiparació salarial de tots els treballadors.

Noves instal·lacions

A més, SITVAL i l’Ajuntament de Torrent han firmat recentment un protocol d’intencions per a construir una nova estació d’ITV en este municipi que substituirà abans que acabe la legislatura la que ara funciona a Riba-Roja. Paral·lelament, també s’ha firmat un nou contracte de lloguer per a garantir el servici de l’estació de Riba-Roja mentres es construïx la de Torrent.