Home Alcoià La muntanya alacantina, escenari sobre el que es disputa la III Challenge...

La muntanya alacantina, escenari sobre el que es disputa la III Challenge Alacant Interior de ciclisme

0
SHARE

Les carreteres de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla acullen aquest cap de setmana i per tercer any consecutiu una de les poques proves ciclistes del calendari amateur que es celebren a la província d’Alacant. Es tracta de la Challenge Alacant Interior, en la que participen corredors èlit i sub-23 pertanyents a fins a 17 equips de tota la geografia nacional. En total més d’un centenar de corredors, molts d’ells joves, que poden representar el futur del ciclisme espanyol.

La prova està dividida en 3 etapes que sumen entre totes més de 400 quilòmetres de recorregut travessant fins a 27 localitats de l’interior alacantí. En total es pujaran 10 ports de muntanya per a un trajecte totalment trencacames i que pot deparar un gran espectacle. Entre ells es troben la Vententa i el port de Biar en la primera etapa; les Penyes Roges i el Reconco en la segona; o el Rebolcat i Tudons en la tercera.

La cursa mantindrà durant alguns moments del cap de setmana tallades algunes de les carreteres per les que travessaran els ciclistes. Tot en un esdeveniment que busca suposar un aparador per a atraure visites a les poblacions de la muntanya alacantina. Castalla, Biar i Alcoi amb els seus respectius clubs ciclistes són, de nou, les poblacions encarregades de l’organització.

Una zona molt ciclista

El parc Tecnològic ACTIU, al terme municipal de Castalla, ha albergat l’eixida d’una prova que promet emocions al llarg de tot el cap de setmana. Tot a una zona que resulta un terreny idoni per a entrenar aquesta disciplina esportiva. De fet, molts equips professionals utilitzen les carreteres de l’interior alacantí per a entrenar cara a la temporada. A més, les localitats de la zona comptem amb multitud de veïns que practiquen el ciclisme.