Home Cocentaina Inicien les obres de rehabilitació i museïtzació del refugi antiaeri de Cocentaina

Inicien les obres de rehabilitació i museïtzació del refugi antiaeri de Cocentaina

0
SHARE

Cocentaina és una de les poblacions que més patrimoni i atractius turístics té a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. La seua condició de vila comtal, amb segles d’història, li ha permès gaudir de diferents indrets patrimonials. Ara, un dels més recents, concretament de la l’època de la Guerra Civil Espanyola, va a rebre treballs per a consolidar-lo i obrir-lo al públic.

S’ubica just davall del Palau Comtal constestà, i en temps de guerra fou utilitzat com a refugi antiaeri per a esquivar els bombardejos de l’aviació feixista italiana. La seua rehabilitació i museïtzació és un dels projectes que l’Ajuntament de Cocentaina tenia en ment a l’hora d’incrementar el potencial turístic de la població, cosa que farà gràcies a una inversió superios als 161.000 euros, finançats a mitges entre el propi consistori i els fons comunitaris FEDER.

La recuperació d’aquest recurs permetrà, a més, conèixer més de prop com era la vida dels contestans durant el conflicte bèlic nacional. Tot a una localitat que fa escassos mesos compta amb un col·lectiu encarregat de vetlar per la memòria històrica.