Home Ibi La campanya de control del mosquit tigre a Ibi rep finançament de...

La campanya de control del mosquit tigre a Ibi rep finançament de Diputació per valor de 5.600€

126
0
SHARE
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

L’Ajuntament d’Ibi ha rebut de la Diputació d’Alacant el 100% sol·licitat en ajudes per tractaments de control de dípters en la localitat entre gener a octubre de 2021. El consistori porta anys realitzant aquest tipus de tractaments preventius, centrats en el mosquit tigre, sobretot, que es realitzen en embornals i que tenen com a objectiu el control dels mosquits, que han de tractar-se amb antelació al donar-se ara les condicions ambientals idònies per a la seva aparició.

Totes les actuacions es realitzen amb mètodes respectuosos amb el medi ambient i adequats per a cada entorn, amb tractaments de desinfecció per fer front al mosquit comú i al tigre, en un avanç a l’estiu, moment crític de l’aparició de mosquits. Previ al tractament, els tècnics municipals revisen els punts més sensibles on el mosquit pot reproduir-se, determinant els llocs on es realitzarà el reforç d’aquestes actuacions, per ser llocs que requereixen una major vigilància i un control específic.

Ibi compta durant tot l’any amb 40 punts de control de mosquit tigre, amb un total de 80 trampes d’ovoposició, col·locades en diferents llocs. Les revisions d’aquestes trampes són periòdiques i en el cas que el resultat siga positiu, es revisa el perímetre del lloc on el parany ha estat localitzat i, a continuació, es realitzen els tractaments oportuns.