Home Alcoi Inversions en tecnologia i prioritat presencial per a 1r i 2n el...

Inversions en tecnologia i prioritat presencial per a 1r i 2n el proper curs al Campus d’Alcoi UPV

871
0
SHARE

El Campus d’Alcoi de la UPV ha invertit prop de 300.000 euros en adaptar les seues instal·lacions per a prestar formació presencial cara al curs 2020/2021 a pesar del coronavirus. Una formació presencial especialment adreçada als alumnes de 1r i 2n curs, que encara estan adaptant-se a la nova etapa. El campus també s’ha equipat amb tecnologia per a oferir als seus alumnes la possibilitat d’accedir a tots els recursos de la universitat en cas d’haver de rebre formació, de nou, de forma telemàtica.

La pandèmia de coronavirus vigent des del mes de març i les condicions sanitàries que exigeix per a evitar la seua proliferació han modificat tots els indrets de la vida quotidiana a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Tothom, incloent els diferents actors del món educatiu, ha hagut d’adaptar-se a les mesures de prevenció contra la Covid19 establertes des de Sanitat. A pesar de la seua implementació, el risc de contagi ha provocat que s’hagen hagut de suspendre les classes, que han continuat amb relativa normalitat gràcies a les noves tecnologies.

Precisament aquestes tindran molt a veure amb la funció educativa a tots els nivells cara al curs 2020/2021. Un exemple és el Campus d’Alcoi de la UPV, que ha dut a terme un esforç econòmic per a adaptar-se a les condicions que requereix la pandèmia. L’ens ha reconvertit part dels seus espais per a garantir la distància interpersonal cara al proper curs. A més, ha equipat totes les seues instal·lacions amb WIFI d’última generació, càmeres i servidors per a poder accedir als continguts via telemàtica. Tot amb un esforç econòmic que ronda els 300.000€.

Les inversions en tecnologia permetran als alumnes accedir a tots els continguts -tant en classes com en laboratoris- des de les seues llars i en temps real. El campus alcoià garantirà també que cap alumne es quede sense dispositiu ni sense connexió per motius econòmics amb el préstec de tecnologia. Una mesura encaminada especialment als alumnes de 3r i 4t de cada grau, ja que l’ens atorgarà prioritat a l’hora de rebre formació presencials als alumnes dels primers cursos. Mesura que respon a que la familiaritat amb que funciona el principal ens universitari de la muntanya és capital per a oferir la millor formació.

Si les condicions sanitàries ho permeten, la idea del Campus d’Alcoi de la UPV és reprendre la formació 100% presencial. Tot i això, l’ens està preparat per a dur a terme la seua tasca de forma telemàtica, tal i com ha ocorregut majoritàriament des de març.