Home Destacats L’empresariat de la provicia d’Alacant, a favor del desenvolupament sostenible

L’empresariat de la provicia d’Alacant, a favor del desenvolupament sostenible

247
0
SHARE
Presentació de l'estudi d'INECA
Presentació de l'estudi d'INECA

Segons un estudi de l’Institut d’Estudis Econòmics de la Província d’Alacant (INECA) en col·laboració amb la Diputació d’Alacant, la província es troba a l’avantguarda pel compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

Les investigacions sobre l’impacte de les empreses de la província d’Alacant a l’Agenda 2030 presentades aquest matí a Mercalicante reflecteixen que el 42% de les 108 empreses alacantines que han estat enquestades tenen una política de responsabilitat social.

Segons l’estudi, els ODS a què més contribueixen les empreses són Treball decent i creixement econòmic (ODS8) i Producció i consum responsable (ODS12), mentre que presenten menor impacte Vida submarina (ODS14) i Fam zero (ODS2).

Les autores del treball, Irene Bajo -directora de la Càtedra de Responsabilitat Social de la Generalitat a la UA- i Elena Galante -especialista en Sostenibilitat i Cooperació al Desenvolupament-, han explicat que les empreses participants representen totes les comarques i gairebé la meitat són PIMES, el 25% gran empresa i el 24% són microPIMES. Un alt percentatge, el 73,5%, estan familiaritzades amb els 17 ODS.

Eduardo Dolón, Diputat d’Economia, ha explicat que aquest tipus d’estudis ens permeten valorar la nostra província, que és un dels principals objectius de la institució, i donar a conéixer a la societat l’esforç que es realitza, en aquest cas des de les empreses, per ajudar i millorar l’entorn i que per això “ha tingut una subvenció de 13.000 €”.