Home Alcoi L’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi, un dels 5 únics de tota la...

L’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi, un dels 5 únics de tota la Comunitat sense pacients Covid en UCI

644
0
SHARE

La concatenació de bones dades de seguiment de la pandèmia al Departament de Salut d’Alcoi ha suposat un important alleugerament de la càrrega de pacients amb coronavirus a les instal·lacions hospitalàries de la zona. Mentre avança la campanya de vacunació, la quarta onada a males penes està tenint afeccions a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. En tot el mes d’abril, la muntanya alacantina ha registrat tant sols 70 contagis i cap víctima mortal.

Aquesta situació, a més de mantenir al departament en nivell d’incidència acumulada per Covid19 en ‘nova normalitat’ -menys de 25 casos/100.000 habitants-, també ha permès que l’Hospital Verge dels Lliris -únic del departament i ubicat a Alcoi- no tinga a hores d’ara cap pacient ingressat en cures intensives. Per contra, sí existeixen malalts ingressats en planta, encara que les xifres no tenen res a veure amb les de principis d’any.

El fet de que el Verge dels Lliris no tinga cap pacient amb coronavirus a l’UCI el converteix en un dels 5 únics que es troben en aquesta situació a tota la Comunitat Valenciana. Situació que comparteix amb els hospitals alacantins de Dènia i el Vinalopó; i amb els valencians de Gandia i Requena. Sense ingressats pel virus en planta únicament resten els de Torrevella i Ontinyent a tota la regió.