Home Destacats Les màquines entraran al llit obert del riu Verd a Onil per...

Les màquines entraran al llit obert del riu Verd a Onil per a eliminar la brutícia acumulada

0
SHARE

El riu Verd -també conegut com a riu Montnegre una vegada continua des del Pantà de Tibi- és el principal corrent fluvial de la sub comarca de la Foia de Castalla. Quan la Marjal d’Onil era encara una llacuna que avarcava bona part dels termes tant de la vila de les nines com de Castalla, aquest riu era un dels principals nodridors d’aigua per a ella, junt amb les fonts que brollen de la Serra d’Onil.

A hores d’ara, segles després del dessecament de la llacuna per a crear terres de cultiu, el riu ha anat poc a poc perdent cabdal. Tot i aixó, ja en el segle XXI s’han dut a terme obres de canalització per a les aigües que venen de la serra fins la foia que alimenten també al riu. Però l’acumulació de restes vegetals, i també d’elements contaminants, minva la capacitat per a conduir les aigües pluvials pel costat del polígon La Marjal colivenc.

Per això, l’Ajuntament colivenc ha aprovat una inversió d’11.850 euros que aniran destinats a la neteja mecànica del llit inicial del riu. Les màquines entraran en breu aquest punt, que habitualment concentra aigua en alguns trams, però que, a no ser que ploga, no sol portar corrent d’aigua contínua. Amb aquests treballs s’impedeixen possibles inundacions per precipitacions torrencials, al temps que es millora el manteniment del riu i la seua sostenibilitat.