Home Destacats La colivenca Àngela Mataix aconsegueix l’ascens a la màxima categoria del bàsquet...

La colivenca Àngela Mataix aconsegueix l’ascens a la màxima categoria del bàsquet femení nacional amb el Baxi Ferrol

656
0
SHARE
Àngela Mataix, en el centre de la imatge, amb la resta del seu equip després d'aconseguir l'ascens.

Al marge de l’atletisme, històricament hi ha altra vessant esportiva en la que la localitat d’Onil ha destacat durant els darrers temps. De fet, el seu principal equip de bàsquet, el C.D. Onil, va arribar a militar en la Lliga LEB Or, la segona categoria del bàsquet nacional. Tot a una localitat de 7.500 habitants i que copta en els darrers 40 anys amb 4 atletes que han participat en Jocs Olímpics.

Ara, altra jugadora de bàsquet nascuda en la vila de les nines està destacant en aquesta disciplina. És Àngela Mataix, que milita en la Baixi Ferrol que aquest passat cap de setmana ha certificat el seu ascens a la Lliga Endesa. La propera temporada, previsiblement, la jove d’Onil compartirà parquet amb les principals jugadores de tota Espanya recorrent tota la geografia nacional.

És la segona vegada que la jugadora colivenca aconsegueix l’ascens després del que va aconseguir la temporada passada amb el Hozono Global Jairis de Múrcia.

Gran expectació de públic

El Baxi ha aconseguit l’ascens després d’imposar-se a Sernova Renovables Real Canoe per 76-52. Ha sigut en un partit que ha congregat a més de 2.500 espectadors en el pavelló ferrolà de A Malata, la major xifra registrada en tota la temporada a tots els pavellons de la categoria. Des de tvA volem felicitar a Àngela per aquest ascens que la ubica entre l’elit del bàsquet femení nacional.