Home Alcoi La conversió del Centre en zona de vianants rep el primer premi...

La conversió del Centre en zona de vianants rep el primer premi de la Setmana Europea de la Mobilitat 2022

373
0
SHARE
7a edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat 2022 de la Comunitat Valenciana.
7a edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat 2022 de la Comunitat Valenciana.

La conversió en zona de vianants del Centre d’Alcoi ha rebut el primer premi en la setena edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat 2022 de la Comunitat Valenciana, un reconeixement atorgat per la directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer.

A la categoria de més de 50.000 habitants es van presentar nou accions, sent una d’elles de l’Ajuntament d’Alcoi, qui s’ha endut el primer premi per la conversió de l’entorn del Centre Històric en zona per als vianants, juntament amb Castelló, per un sistema d’aparcament intel·ligent.

Les qüestions valorades per concedir el primer premi han sigut el treball per a convertir el Centre Històric d’Alcoi en una zona segura i funcional per als vianants, accions com la reurbanització dels carrers Sant Francesc i Sant Doménech, Plaça Ramón y Cajal, Plaça Creu Roja, així com els carrers Sant Maure, Santa Rita i Tap.

Reptes aconseguits

La conversió en zona de vianants va començar a aplicar-se en abril de 2021 i al primer any es va aconseguir reduir la circulació rodada i les partícules de CO i NO2, alhora que s’han reurbanitzat més de 5.500 metres quadrats amb el vianant i les persones amb mobilitat reduïda com a protagonistes, fomentant l’ús de noves formes de mobilitat personal sostenible.

L’alcalde assenyala que “recuperar les ciutats per a les persones és un objectiu fonamental i cal anar avançant en aquest sentit. Nosaltres apostem per la conversió en zona de vianants de part del Centre com a punt de partida, perquè estem convençuts que aquest és el camí i que entronca en els objectius de l’Agenda 2030“.