Home Alcoi L’alerta d’incendis impedeix la celebració dels actes de la Verge dels Lliris...

L’alerta d’incendis impedeix la celebració dels actes de la Verge dels Lliris aquest diumenge a la Font Roja

123
0
SHARE
Incendi del Montcaber d'Alcoi en 2012.

L’Ajuntament d’Alcoi i la direcció del Parc Natural de la Font Roja ha decidit suspendre la celebració dels actes de la Verge dels Lliris a la Font Roja a causa de la situació de risc per incendis forestals determinada per la Conselleria Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana.

L’ajuntament i l’Archicofradía de la Verge dels Lliris han decidit traslladar els actes previstos per a celebrar el dia de la patrona, aquest diumenge 21 de la Font Roja a la parròquia de ‘San Mauro y San Francisco’. Per tant els actes programats començaran a les 19 hores a l’interior de l’església i es suspendrà el sopar de cabasset.

La normativa d’ordenació del parc natural continguda en el decret 121/2004, de 16 de juliol, del Consell de la Generalitat, pel qual s’aprova el Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals i la revisió del Pla Rector d’Ús i Gestió del Parc Natural del Carrascar de la Font Roja indica en el seu article 46, que “la realització de qualsevol acte públic requerirà informe del director-conservador, que podrà, quan siga necessari, establir les condicions necessàries”.

El director-conservador, Salvador Palop, ha redactat un informe en el qual conclou que “es considera que donada la situació de risc extrem d’incendi en què ens trobem i amb la finalitat de garantir la seguretat de les persones i minimitzar el risc de generació d’incendis”. Com que l’alerta prevista per a tot el cap de setmana és la 3, s’haurà de suspendre la celebració dels actes religiosos previstos.