Home Economia La Diputació reparteix més d’1,2 milions d’euros per a millores estructurals entre...

La Diputació reparteix més d’1,2 milions d’euros per a millores estructurals entre els municipis de Famorca i Fageca

0
SHARE
Els diputats d'Infraestructures i Assistència a Municipis, Javier Gutiérrez, i Emergències i Repte Demogràfic, Javier Sendra, amb Ismael Vidal, Alcalde de Fageca.
Els diputats d'Infraestructures i Assistència a Municipis, Javier Gutiérrez, i Emergències i Repte Demogràfic, Javier Sendra, amb Ismael Vidal, Alcalde de Fageca.

Els diputats d’Infraestructures i Assistència a Municipis, Javier Gutiérrez, i Emergències i Repte Demogràfic, Javier Sendra, s’han reunit amb l’alcalde de Famorca, Vicente Ruiz, per rebre l’obra de les noves oficines municipals que acolliran les dependències d’administració i atenció al públic, que compta amb totes les garanties d’accessibilitat i que disposa d’un magatzem municipal. El pressupost total de l’actuació ha ascendit a 300.000 euros, dels quals la Diputació d’Alacant ha aportat el 95% i l’Ajuntament, la resta.

A través del Pla Planifica, Famorca ha rebut 214.000 euros amb què es reformarà l’edifici per a usos múltiples. A més, gràcies a Més Prop 2022 i 2023, el municipi disposarà de 325.000 euros que s’invertiran en l’adequació d’un magatzem com a garatge , en la creació d’una estació de recàrrega per a vehicles elèctrics , en el reforçament del mur del camí d’accés a la població i la protecció del mateix vial amb la reconstrucció del mur de contenció , en la remodelació del jardí del Parc de Baix i en la millora en la captació de la font de la Font Nova.

Durant el recorregut pel Comtat, Sendra i Gutiérrez han mantingut també una trobada de treball amb l’alcalde de Fageca, Ismael Vidal, per analitzar les obres subvencionades amb ajuts de la Diputació d’Alacant per valor de més de 634.000 euros, entre elles l’ampliació de la Casa de la Cultura per a la ubicació d’oficines municipal i la pavimentació del camíSalema-Benimassot amb la respectiva ampliació de la vorera existent, procedents de els plans Planifica, Més A prop i Més Esport.

També es duran a terme amb ajuts de la institució provincial la creació d’un punt d’informació turística i l’adquisició de mobiliari per a equipament cultural, així com millores a la Casa Consistorial, a l’accessibilitat del parc infantil i als vials del nucli antic. Totes aquestes actuacions estan incloses al Pla Més A prop, del qual Fageca rebrà més de 300.000 euros.

Gutiérrez ha destacat que “una vegada més, l’aposta de la Diputació pels pobles de menor població queda palesa amb la inversió de més d’1,2 milions d’euros, una ajuda essencial perquè municipis com Famorca o Fageca , amb 45 i 105 habitants respectivament, puguen desenvolupar-se, oferir els serveis necessaris per als seus veïns i comptar així amb eines per atraure nous residents i evitar la despoblació”.