Home Alcoi La dissenyadora gràfica Rebeca Jover guanya el concurs del cartell per a...

La dissenyadora gràfica Rebeca Jover guanya el concurs del cartell per a la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi 2023

0
SHARE
Rebeca Jover, guanyadora del Concurs del Cartell per a la Cavalcada dels Reis Mags del 2023 a Alcoi.

L’obra d’aquesta jove artista alcoiana ha sigut triada entre les 34 propostes presentades. El jurat ha atorgat sengles accèssits a altres dos cartells.

Rebeca Jover ha guanyat el concurs per a triar el cartell anunciador de la CXXXVIII Cavalcada de Reis Mags de la Ciutat d’Alcoi. La seua obra, presentada sota el lema ‘La màgia de trobar-nos’ ha aconseguit el premi únic de 1.200 euros i serà penjat dissabte 3 de desembre a les 18.30 hores en la façana de l’Ajuntament.

Al concurs es van presentar un total de 34 propostes dins del termini establit, de les quals 12 van ser eliminades en una primera ronda de votacions i altres 17 van ser descartats en les dues següents. Finalment, el jurat va triar a cinc finalistes i els va valorar atenent criteris com la tècnica utilitzada, els colors emprats, la composició simètrica matemàtica, la tipografia, l’originalitat o la presentació, entre altres.

Com a resultat, van acordar per unanimitat que el cartell número 7, presentat per Rebeca Jover Fernández fora el guanyador i van atorgar un esment especial a altres dos cartells, presentats respectivament per Regina Vicente Pastor i Andrés del Moral Montero

Composició del jurat

El jurat ha estat compost per Lorena Macias, professora de la secció d’Adults de Dibuix i Pintura en l’Escola Municipal de Belles Arts d’Alcoi; Beatriz Galiana Cardona, professora de Disseny Gràfic de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi; Silvia Sempere Ripoll, professora del Campus d’Alcoi de la UPV; Nuria Verdú Verdú, directora del departament de Dibuix de l’Institut d’Educació Secundària Andreu Sempere; i Mónica Jover Calvo, pintora i assessora artística de l’Associació de Sant Jordi.

A més, per segon any consecutiu es va comptar amb un membre proposat pel Consell Local de la Infància i l’Adolescència d’Alcoi, que en aquesta ocasió va ser Iker González Pérez. Com a secretària del jurat va actuar la funcionària de l’Ajuntament d’Alcoi, Patricia Doncel Esteve i va exercir com a presidenta del mateix la Regidora de Festes, Carolina Ortiz Pineda.

L’edil ha destacat l’increment d’obres presentades respecte a l’anterior edició del concurs i ha valorat la qualitat de tots els treballs, subratllant l’aposta pel disseny i la varietat d’estils. Ortiz ha animat a la participació en futures edicions i respecte a l’obra guanyadora indica que “el jurat ha valorat especialment la innovació i el disseny d’un cartell que compleix a més amb la premissa fonamental d’aquest concurs: estar dirigit a la infància i al caràcter il·lusionant de la nostra Cavalcada”.

Biografia i trajectòria

Rebeca Jover va nàixer a Alcoi l’1 de març de 1995. En 2013 va abandonar la seua ciutat natal i es va traslladar a viure a Madrid on va estudiar Belles arts -i Animació 2D i 3D i Aplicacions en Temps Real- i Disseny Gràfic i Moda en la Universitat Francesc de Vitòria. Allí va créixer com a artista i com a persona, desenvolupant a poc a poc el seu estil com a creadora. Es va anar a viure a Paris l’any 2015, on va realitzar el seu Erasmus, i va conéixer nous horitzons del món de l’art. En 2016 es va traslladar a Londres a estudiar Disseny Gràfic en Saint Martins (UAL-University of the Arts London).

Després de graduar-se a Madrid en 2017, va ingressar en el grau de Disseny en la mateixa universitat per a perfeccionar els seus coneixements i adquirir noves eines sense mai perdre de vista el seu somni. En 2018 va acabar Disseny i va estudiar Màrqueting que li va aportar noves eines per a poder expandir el seu art. Actualment treballa en el seu propi estudi.

Ha col·laborat, obtingut premis i exposat el seu treball amb signatures com Elisabeth Arden, Kiko Milano, MÓ, Marbella Club Hotel, Germaine de Capuccini, Cervezas Alhambra, The New York Film Academy, Museo del Traje, Antena 3, Atresmedia, la sèrie Galerías Velvet, Producto Fresco, Fundació Showing Film Awards & Showing Music Awards, The Extreme Collection, Ka International, Universidad Francisco de Vitoria de Madrid, Pasarela Emerge, Central del Diseño de Matadero Madrid, Madrid es Moda o Wolflamb.