Home Alcoià La divisió de poder entre PSPV i Compromís tanca la primera crisi...

La divisió de poder entre PSPV i Compromís tanca la primera crisi seriosa de la MAC

681
0
SHARE

PSPV i Compromís, les dos formacions més representades a la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat (MAC), han arribat a un acord per a posar-la en marxa. Després de setmanes d’enfrontament i bloqueig de plenaris, les dos formacions han acordat el repartiment de quotes de poder i les remuneracions gràcies a una negociació que ha derivat en unanimitat.

Al llarg del present mes d’octubre, la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat ha experimentat la seua primera i única crisi seriosa des que fou creada al 2012. Fins ara, l’ens supramunicipal majoritari de la muntanya alacantina ha funcionat com una unitat en la que tots els components han remat en la mateixa direcció, independentment del seu color polític. La composició de la MAC després de les passades eleccions municipals del mes de maig encara no havia sigut tancada a principis d’octubre, bloquejant el funcionament d’un ens rellevant per a l’interior alacantí.

Dos forces polítiques han estat en el centre de la lluita de poder que, fins ara, ha mantingut paralitzada la coneguda com a Manco. PSPV i Compromís són els partits amb més representació a un ens que tracta d’articular mesures que beneficien a poblacions comandades per totes dos formacions. L’epicentre de l’enfrontament ha sigut des del principi la manca d’acord per a situar al gerent, a elegir entre qui l’ha ostentat fins ara, l’ex Alcalde de l’Orxa per Compromís Arnaldo Dueñas; o la regidora socialista contestana Mª Eugenia De Miguel.

La batalla s’ha saldat aquest dilluns 21 amb una decisió salomònica i negociada per les dos formacions. Els dos candidats compartiran el càrrec a parts iguals: mitja jornada. Abans d’això s’han hagut d’aplaçar dos plenaris, els dies 11 i 14 d’octubre, per les amenaces dels valencianistes de no acudir i, per tant, que no hi haguera majoria per a poder avançar. Al plenari de dilluns també s’han establert les delegacions i càrrecs dels representants municipals a l’ens supramunicipal. El regidor alcoià Jordi Martínez i l’Alcade de Banyeres, Josep Sempere, ostentaran les vicepresidències, mentre els primers edils de Muro, l’Alqueria d’Asnar i Alcosser de Planes faran allò propi amb el càrrec de vocal.

La part positiva d’aquest procés a un ens que porta setmanes dividit per l’enfrontament entre les dos formacions majoritàries és que aquestes decisions s’han pres per unanimitat. I tot amb la inclusió parcial de Benassau com a nou membre d’una mancomunitat que veu aclarir-se el terreny per a la posada en marxa del seu principal projecte: el polígon mancomunat a Muro.