Home Alcoi Licitats els treballs d’ampliació de poliesportiu Francisco Laporta d’Alcoi per vora 800.000...

Licitats els treballs d’ampliació de poliesportiu Francisco Laporta d’Alcoi per vora 800.000 €

938
0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi ha tret a licitació les obres d’ampliació del Poliesportiu Francisco Laporta, consistents en a construcció d’un nou camp de futbol. Els treballs tindran un cost de vora 800.000 euros i es preveu que el nou terreny de joc, de propietat municipal, estiga llest per a la propera temporada. L’objectiu no és altre que abastir la demanda de tots els clubs de la ciutat, tant per a entrenar i jugar partits.

La ciutat d’Alcoi té entre els seus habitants a milers de ciutadans que practiquen diferents esports. Repartides per la ciutat existeixen diferents infraestructures esportives per a oferir a tothom la possibilitat de tindre pistes en les que practicar un determinat esport. No obstant, algunes disciplines, especialment aquelles més practicades, com el futbol, registren més demanda de camps que oferta degut a la gran quantitat de clubs i categories en les que competeixen. Tant que l’Ajuntament d’Alcoi porta des del 2016 tractant d’ampliar les instal·lacions existents.

El principal dels projectes en aquest sentit es centra en el Poliesportiu Fracisco Laporta, la principal infraestructura esportiva de la ciutat. A dia de hui en ell tenen cabuda 3 camps de gespa artificial i 1 de terra, però només un és de titularitat municipal. Fet que canviarà, previsiblement, en un any, quan estiguen executats els treballs de construcció d’un nou camp al Francisco Laporta. Els treballs ja han eixit a licitació per un cost de vora 790.000 euros i el període de presentació d’ofertes està obert fins el proper 4 de novembre.

Aquesta inversió, ja consignada en els pressupostos, es refereix a l’execució de la primera fase de l’ampliació, que en el seu moment va ser identificada amb una ciutat esportiva per al C.D. Alcoyano. No obstant, aquesta no és una finalitat de les obres, sinó que les noves instal·lacions seran compartides, tant per a entrenaments com per a partits, per tots els clubs de futbol de la ciutat. Darrere d’aquesta primera fase n’arribaran dos més que encara no estan calendaritzades, ja que antes s’executaran altres treballs al poliesportiu alcoià.

Per ara, l’únic objectiu dels treballs és descongestionar unes instal·lacions saturades, i que arriben a utilitzar-se, a diari, fins a vora les 11 de la nit.