Home Castalla La Festa de Sant Jaume posa el darrer pas previ abans dels...

La Festa de Sant Jaume posa el darrer pas previ abans dels Moros i Cristians a Castalla

0
SHARE

Any rere any, cada 25 de juliol, festa de Santiago Apóstol i de Sant Jaume, la ciutat de Castalla ha celebrat una de les darreres activitats festeres prèvies a l’arribada dels seus Moros i Cristians. Una efemèride que sempre ha comptat amb una bona participació per part de l’espectre fester castellut, que des de fa uns anys s’ha vist més reforçada. Tot degut a la localització d’aquesta data assenyalada en cap de setmana per a facilitar a festers i visitants  gaudir d’una jornada de festejos. Una Festa de Sant Jaume de Castalla ha omplert aquest passat dissabte la localitat.

La jornada comença de bon matí amb l’esmorzar als locals de cadascuna de les 7 comparses que participen en els festejos, que segueix a la Diana. Posteriorment, els festers es concentren al Convent per a assistir a la missa amb la presència de la patrona de la localitat: la Mare de Déu de la Soledat. Una vegada carregades les piles amb el dinar de germanor, els festers acudeixen de nou al Convent per a beneir les banderes de cada comparsa en un acte que dona pas al tradicional passacarrer, marcat per un calor que es tracta de pal·liar des dels balcons.

L’emoció de la ‘Ballà de les Banderes’

Però el moment culminant de la jornada té lloc a la Plaça Major amb l’esperada ‘Ballà de les Banderes’, que atorga el principal protagonisme als capitans d’enguany. Un instant emotiu per als que seran els protagonistes d’uns Moros i Cristians que es celebren entre l’1 i el 4 de setembre.

tvA prepara una programació especial per a seguir els principals actes d’un dels grans festejos a la capital de la Foia. Abans encara arribaran les Festes de Vaca, que precedeixen als Moros i Cristians.