Home Alcoi L’arribada de 2M€ de Fons Europeus permetrà activar 5 projectes per a...

L’arribada de 2M€ de Fons Europeus permetrà activar 5 projectes per a la Zona de Baixes Emissions d’Alcoi

293
0
SHARE
Panoràmica de la ciutat d'Alcoi des del Pont Fernando Reig.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha publicat l’ordre de concessió definitiva corresponent a la segona convocatòria del programa d’ajudes a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà, en el marc del pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea-NextGenerationUE.

La ciutat d’Alcoi ha aconseguit el 100% de l’import sol·licitat, 2.046.987,14€. Segons ha recordat l’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés, “amb aquestes ajudes arribem ja als vora 25 milions d’euros en subvencions procedents dels Fons Europeus amb els quals estem transformant la ciutat, millorant molts aspectes, com ara  l’accessibilitat i la mobilitat sostenible. Per això, quasi cinc milions estan destinats a implantar zones de baixes emissions, seguint així les directrius europees per a crear ciutats més amables, més integradores i millor preparades”.

Cinc projectes finançats

Els projectes que es duran a terme gràcies a aquestes ajudes són la reurbanització de l’accés Oest a la ciutat, és a dir, la connexió entre el Barri de Batoi i Santa Rosa, millorant tot el carrer i incloent la implantació de carril bici que connectarà amb l’existent en l’eix ciclopeatonal.

La zona del riu també serà un punt important dins d’aquestes ajudes amb dos projectes. Un de millora de l’accessibilitat del passeig Passeig Juana Moreno i l’entorn, permetent una actuació per a revitalitzar aquesta zona que es complementarà amb la instal·lació d’un ascensor que unirà el passeig de Cervantes amb el llit del riu, facilitant d’aquesta manera l’accés a la zona.

El quart projecte és molt important per a la millora de la mobilitat sostenible de la ciutat, consisteix en la implementació d’una xarxa d’aparcaments vigilats per a bicicletes. Una mesura amb la que es vol afavorir l’ús d’aquest vehicle com a mitjà de transport no contaminant i saludable.

Finalment el cinqué projecte que es realitzarà és el de la millora de l’accessibilitat en l’àmbit de la conversió en zona de vianants del centre urbà d’Alcoi, en concret als carrers Joan Cantó, Diego Fernando Montañés i Bartolomé J. Gallardo.