Home Destacats La fi de les obres al CEIP Teixereta tanca les inversions del...

La fi de les obres al CEIP Teixereta tanca les inversions del Pla Edificant als centres educatius d’Ibi

0
SHARE
Visita de representants municipals al CEIP Teixereta d'Ibi.

L’Ajuntament d’Ibi ha recepcionat ja les obres d’adequació i millora del CEIP Teixereta. D’aquesta manera, queden finalitzades les tres grans obres projectades als següents centres educatius de la localitat: CEIP Felicitat Bernabeu, CEIP Poeta Pascual Pla i Beltrán i CEIP Teixereta, que han comptat amb una inversió de gairebé 9 milions d’euros en total per part del Pla Edificant, de la Generalitat Valenciana, dels quals se n’han destinat 1.387.044 euros al Teixereta.

Les obres ja finalitzades tenen com a resultat significatius canvis tant al recinte d’Educació Infantil com a l’edifici principal de Primària. Durant les obres s’han realitzat modificacions del projecte per tractar de resoldre les deficiències estructurals detectades no previstes al projecte inicial, que afectaven la seguretat i estabilitat del centre escolar i, per tant, dels seus ocupants (escolars, docents i la resta de personal), així com a vianants, pel risc de despreniments a la via pública.

Reducció del projecte inicial

Per això, es van modificar, reduir i eliminar elements del projecte inicial, així com la incorporació de noves partides adequades a preus generals del mercat actual per poder abastar aquestes necessàries actuacions. El centre disposa ara d’un recinte d’Educació Infantil amb una completa reconstrucció, un nou sorral amb sorra de platja, fins i tot sistema de tancament amb lona impermeable ajustable i amb accés arran de la vorera així com la creació de zones d’ombra per millorar la utilització del pati exterior i la circulació interior mitjançant la col·locació de diversos tendals o pèrgoles; més instal·lacions per a jocs infantils i un accés alternatiu al menjador escolar.

Pel que fa al recinte d’Educació Primària, té una nova coberta completa sobre l’antic porxo, bancs a la zona central entre despatxos i el menjador, noves instal·lacions de jocs infantils al pati superior, instal·lació de cistelles de minibàsquet i la pintura de les pistes. També compta amb zones d’ombra per millorar la utilització dels patis exteriors i la circulació entre ells mitjançant la col·locació de diversos tendals o pèrgoles.

Els treballs han suposat també amb la renovació de la instal·lació elèctrica, de dades i comunicacions i millora del sistema de calefacció. Les millores incloses en el desenvolupament de les obres han estat treballs laboriosos que han requerit necessàriament l’ampliació del termini d’execució.

Més treballs

Les accions han consistit en el buidatge de terres i enderrocs de l’espai sota l’edifici d’infantil, el reforç estructural complet del sostre sanitari de l’edifici d’infantil, inclosa la reparació i el completat del mur perimetral, així com de tota la urbanització de l’immoble. A més, s’ha enderrocat completament de forma manual i s’ha renovat el tancament de caravista de l’edifici de Primària que dóna al carrer Joaquín Turina.

Rafael Serralta, Alcalde d’Ibi, ha declarat que “ens trobem en un moment en què tots els centres educatius de la localitat disposen d’unes instal·lacions excel·lents. Aquests tres últims són els més recents quant a millores realitzades amb una inversió molt potent, però també ho han estat la resta anteriorment. Estem molt orgullosos d’haver aconseguit que tots els centres escolars d’Ibi tinguin un nivell d’instal·lacions molt bon, per al gaudi i ús d’escolars i equip docent, que ajudi i faciliti la seva tasca diària”.