Home Alcoi Una nova subvenció del Labora permetrà la contractació de 64 persones a...

Una nova subvenció del Labora permetrà la contractació de 64 persones a Alcoi entre 2023 i 2024

0
SHARE
Un dels darrers tallers d'ocupació duts a terme a Alcoi.

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA) de la Generalitat Valenciana ha concedit a l’Ajuntament d’Alcoi 1,2 milions d’euros perquè pose en marxa diferents programes d’ocupació a la ciutat, que suposaran la contractació de 64 persones durant un any.

D’una banda, LABORA ha atorgat una ajuda de 537.067€ per a desenvolupar una nova edició dels tallers d’ocupació, amb dos nous tallers, un d’ells exclusivament per a dones -col·lectiu amb més dificultat d’accés al mercat laboral- i un altre mixte. En total suposaran la contractació de 24 persones, ja que cada taller comptarà amb dos professionals de l’equip directiu-docent i deu alumnes-treballadores.

El programa mixte tindrà com a objectiu la realització i integració d’operacions de suport administratiu i atenció a usuaris en diferents departaments municipals, mentre que les participants en el programa exclusiu per a dones obtindran el certificat en promoció turística local i informació al visitant.

Contractació de desocupats

A més, El Servei Valencià d’Ocupació i Formació proposa concedir a l’Ajuntament d’Alcoi un total de 670.821,92 per a la contractació d’aproximadament altres 40 persones desocupades a través dels programes Avalem Joves (Empuju) i Avalem Experiència Plus (Explus).

En el primer cas, atorga una subvenció de 308.874,05 euros a través del programa Empuju perquè Alcoi contracte persones desocupades menors de 30 anys. Per al programa Avalem Experiència Plus, concebut per a la contractació de persones desocupades d’almenys 30 anys per entitats locals de la Comunitat Valenciana, LABORA consigna 361.947,87 euros al consistori alcoià

Segona major dotació de la província

Alcoi és el segon municipi de la província, per darrere d’Alacant capital, al qual el Servei Valencià d’Ocupació i Formació ha consignat una major subvenció a través d’aquests dos programes.

Durant l’exercici 2022, l’Ajuntament d’Alcoi va contractar 27 persones a través d’aquests programes de LABORA. En concret, 18 persones majors de 30 anys amb el programa Avalem Experiència Plus i nou persones menors de 30 anys a través del programa Avalem Joves. Aquestes ajudes han suposat durs enfrontaments entre govern i oposició durant els darrers mesos, i inclús el cas ha arribat a estar judicialitzat.