Home Cocentaina La Fira de Cocentaina recupera la zona de degustació sobre una superfície...

La Fira de Cocentaina recupera la zona de degustació sobre una superfície de 2.300 m2 i amb expositors de la muntanya

0
SHARE
Zona de degustació a la Fira de Cocentaina, en una imatge d'arxiu.

La Fira de Tots Sants 2023 s’acosta i enguany la Zona de Degustació es torna a posicionar com un dels punts més destacats del certamen contestà. En aquest sentit, l’Ajuntament de Cocentaina ha anunciat que assumirà de nou directament la gestió d’aquest sector, amb l’objectiu d’oferir una experiència gastronòmica única a les persones visitants que arriben fins a la localitat aquests dies.

La Zona de Degustació ‘Sol a Sol’, ubicada entre els carrers Jaume I, Mossén Raduan i el parc Anselmo Martí, estarà oberta a productors i artesans de productes agroalimentaris, així com a fabricants de begudes i licors, que vulguen exhibir els seus productes entre els dies 1 i 5 de novembre de 2023. En total, es preveu destinar més de 2.300 metres quadrats als diferents formats previstos entre les ‘food trucks’, els mostradors de degustació i les estructures gastronòmiques i contenidors d’estil industrial.

Productes i gastronomia comarcals

Els criteris de selecció per a participar a la Zona de Degustació de la Fira de Tots Sants 2023 es fonamenten en diversos aspectes. Primerament, es dona prioritat a la presentació de la gastronomia típica local i/o comarcal, afavorint els sabors propis de la zona. A més, s’espera la participació de professionals del sector hostaler local i comarcal, fomentant així la col·laboració i implicació del teixit gastronòmic de la regió.

Un altre factor rellevant és el tipus de producte que es proposa exposar, donant importància a la varietat, novetat, qualitat i l’interés que puguen suscitar entre els visitants. La disposició dels estands és també un punt clau, tenint en compte la decoració, instal·lacions, accessibilitat, estètica i al personal que atendrà els clients.

Finalment, es tindrà en compte l’historial de participació en edicions anteriors, donant preferència als sol·licitants amb un historial sense incidents, si és el cas. Aquesta selecció minuciosa té com a objectiu assegurar una experiència culinària de qualitat i coherència amb la filosofia de la fira.

Els expositors interessats a participar hauran de presentar la seua sol·licitud d’autorització per a l’alimentació de manera telemàtica a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Cocentaina.

Segons la Regidora de Fira de l’Ajuntament de Cocentaina, Marcela Richart, “l’alimentació és un dels elements clau de la nostra Fira, on es combina la riquesa de la nostra gastronomia amb l’oferta d’opcions variades i de qualitat per als assistents. Per aquest motiu, i des del primer moment, vàrem decidir reprendre la gestió directa d’aquest sector i estem treballant perquè aquesta edició siga una experiència inoblidable per als visitants, veïns i veïnes, tant pels sabors únics com per l’ambient acollidor que oferirem”.