Home Alcoià Associacions d’atenció als majors de 21 poblacions de la muntanya rebran ajudes...

Associacions d’atenció als majors de 21 poblacions de la muntanya rebran ajudes provincials d’entre 400 i 1.300€

297
0
SHARE
Majors usuaris d'un dels centres que els ofereixen activitats a Ibi.

La Diputació d’Alacant distribuirà un paquet d’ajudes de 130.000 euros entre més d’un centenar d’associacions de la província per atendre i millorar la qualitat de vida de la gent gran. Aquesta línia de subvencions, convocada per l’Àrea de Benestar Social, està directament destinada a entitats sense ànim de lucre i associacions per sufragar les despeses de programes formatius, tractaments terapèutics i activitats de convivència.

Així ho ha confirmat aquest dimecres la diputada de l’àrea, Loreto Serrano, que ha destacat que “un dels objectius de la Diputació d’Alacant és treballar per a persones grans, perquè se senten ateses. Per això, promovem aquesta injecció econòmica encaminada a impulsar propostes i projectes que animen a la participació i ajuden a millorar la qualitat de vida d’aquest col·lectiu al qual hem d’estar tan agraïts com a societat”.

Un total de 111 associacions es beneficiaran d’aquestes subvencions amb imports que oscil·len entre els 400 i els 1.300 euros encaminats a cursos de gimnàstica de manteniment, balls regionals, cant o informàtica, així com a viatges culturals o jornades de convivència, com a dinars germanor o altres esdeveniments.

Localitats beneficiades

A les comarques de la muntanya alacantina, les ajudes es distribuiran entre associacions d’Agres, Alcoleja, Alfafara, L’Alqueria d’Asnar, Balones, Banyeres de Mariola, Benassau, Benarrés, Benifallim, Benilloba, Benimarfull, Fageca, Gaianes, Gorga, Ibi, L’Orxa, Millena, Muro, Penàguila, Planes i Quatretondeta.

A la zona del Vinalopó seran per a entitats d’Algueña, Aspe, Beneixama, Biar, Camp de Mirra, Canyada, Elx, Elda, Fondó de les Neus, Fondó dels Frares, Pinós, La Romana, Salines, Sax i Villena. Així mateix, a la Marina Alta i la Marina Baixa les subvencions es repartiran entre col·lectius de Benissa, Bolulla, Callosa d’En Sarrià, Finestrat, Gata de Gorgos, Llíber, Llosa de Camacho, Murla, La Nucia, Ondara, Orba, Orxeta, Parcent, Pedreguer, Poblets, Polop, Ràfol d’Almúnia, Relleu, Sagra, Sanet i Negrals, Sella, Senija, Tàrbena, Torms, Vall d’Alcalà, Verger i Xara.

Finalment, les entitats del Baix Segura que percebran ajudes de la Diputació pertanyen als municipis d’Albatera, Algorfa, Almoradí, Benejúzar, Callosa de Segura, Cox, Daya Vella, Dolors, Formentera del Segura, Jacarilla, Los Montesinos, Oriola, Rafal, Redován i Sant Miquel de Salines. Mentre, a la comarca de L’Alacantí es distribuiran entre propostes d’Aigües, Alacant, Busot, El Campello, Sant Vicent del Raspeig i La Torre de les Maçanes.