Home Cocentaina La Fira de Tots Sants 2024 comptarà amb una nova mostra en...

La Fira de Tots Sants 2024 comptarà amb una nova mostra en torn a diversos països gràcies al ‘Palau Mediterrani’

0
SHARE
Representants contestans amb els de Casa Mediterráneo, a Alacant.

L’Ajuntament de Cocentaina, a través de la seua Regidoria de Fira, treballa per a ultimar els detalls d’una nova col·laboració del certamen contestà amb Casa Mediterráneo. Aquest acord s’estrenaria en la pròxima edició de la Fira de Tots Sants amb la posada en marxa del que s’ha anomenat el ‘Palau Mediterrani’.

Els màxims responsables de Casa Mediterráneo, amb el director general Andrés Perelló al capdavant, han rebut a la seua seu a Alacant  als representants de l’Ajuntament de Cocentaina i el departament de Fira. Respecte de Casa Mediterráneo, cal assenyalar que es tracta d’un consorci públic integrat, des de 2009, pel Ministeri d’Afers Exteriors, la Unió Europea i Cooperació (MAUEC), la Generalitat Valenciana, i els ajuntaments d’Alacant, Benidorm i Xàbia, juntament amb la Diputació d’Alacant.

L’entitat emergeix com un potent motor de diplomàcia pública amb la missió de fomentar la comprensió recíproca i estretir els llaços entre Espanya i els altres països del Mediterrani. Això es tradueix en iniciatives que abasten àmbits tan diversos com la cultura, l’economia, el canvi climàtic, la igualtat de gènere i la innovació científica i tecnològica.

I és precisament des de la seua vessant més cultural i de promoció de la diversitat i unió dels països mediterranis, des d’on s’està perfilant aquesta col·laboració entre la Fira de Tots Sants i Casa Mediterráneo. Tot aprofitant la capacitat que té el certamen contestà per atreure milers de visitants cada any i el seu gran interès per fomentar les activitats culturals d’alt nivell i qualitat.

Exposició cultural mediterrània

El ‘Palau Mediterrani’, una nova mostra expositiva i experiencial, estarà ubicat al Palau Comtal, i aproparà fins a Cocentaina elements culturals i significatius d’algun dels països banyats pel Mediterrani. De moment, damunt de la taula hi ha noms com Grècia, Turquia, Egipte o Jordània. Tot i que en les pròximes setmanes se’n concretaran els detalls.

Marcela Richart, Regidora de Fira de l’Ajuntament de Cocentaina, ha mostrat la seua satisfacció i gran il·lusió per aquest inici d’estreta col·laboració amb Casa Mediterráneo. “És una entitat”, ha dit la regidora, “amb un gran prestigi institucional i cultural, i comptar amb la seua aportació a l’activitat i l’agenda cultural de la Fira de Tots Sants seria un salt de qualitat molt gran”.

“La nostra intenció és que les persones que vinguen a la Fira de Cocentaina puguen gaudir d’una experiència completa, gastronòmica i lúdica, però també cultural i divulgativa, amb propostes de qualitat i d’excel·lència. I estem segures que aquesta línia de col·laboració amb Casa Mediterráneo i amb el ‘Palau Mediterrani ‘ sorprendem i agradarem a veïnat i visitants”, ha conclòs Richart.