Home Destacats L’equip de Govern ofereix competències als dos partits de l’oposició en un...

L’equip de Govern ofereix competències als dos partits de l’oposició en un plenari que fa palesa la seua minoria per a governar Onil

0
SHARE
Un instant del plenari del mes de març a l'Ajuntament d'Onil.

L’eixida de l’equip de Govern municipal de Cristina Tango a la vila d’Onil ha comportat un agravament de la situació de govern en minoria que ja porta arrossegant el PP des de les eleccions del passat 28 de maig. Dels 13 regidors que composen la Corporació Municipal colivenca, 5 ostenten tasques de govern a dia de hui, tots ells pertanyents a la formació conservadora.

Aquest fet ha provocat una elevada càrrega de treball per als 5 regidors populars a l’Ajuntament, especialment en la figura de l’Alcalde, Jaume Brenguer. El primer edil assolirà part de les àrees de treball que gestionava Cristina Tango -ara a les files dels No Adscrits-, i ho farà sense estar alliberat al 100% del seu lloc de treball habitual. Des de fa temps, tant govern municipal com oposició venen sopesant la possibilitat d’obrir les àrees de gestió municipals a altres formacions més enllà del PP.

Tant és així que Berenguer ha llançat una proposta que ha sorprés a tota l’oposició. Passa per atorgar regidories tant a PSPV com a Sumem Onil, encara que cap d’elles seria de les més importants dins del Consistori. La intenció de l’equip de Govern és alleugerar la tasca de gestió que han d’afrontar, tot i que que des de l’oposició atribueixen aquesta decisió a la crisi interna en les files populars i no a una autèntica voluntad de conformar un govern de concentració -com ja va ocórrer a Muro en l’anterior legislatura-.

Pel moment la proposta serà analitzada per les dos formacions que no formen part del Govern municipal, tot i que a primera vista no té massa visos de prosperar. Al menys amb la distribució que ha proposat l’Alcalde, que engloba departaments com cementeri, fires, Casc Històric, Medi Ambient o parcs i jardins per a PSPV i Sumem Onil. Els principals seguirien en mans dels populars, que estan governant com a llista més votada i davant la manca d’acord entre les dos formacions d’esquerres presents a la vila de les nines després dels comicis.

Enfrontament Govern municipal-Cristina Tango

El plenari celebrat el passat divendres 8 de març prometia ser un dels més moguts dels darrers temps a Onil després de les amenaces de Cristina Tango d’acudir als jutjats. I així ha sigut, amb un saló ple de veïns. Les dos parts enfrontades havien avisat de que traurien a la llum les sospites sobre la part contrària. Tango ha presentat un document per a que els seus ex companys li donen permís per a traure tots els documents que atresora -alguns, segons denuncia el propi Alcalde, obtinguts de forma il·licita-. Cosa que no ha ocorregut.

Per la seua banda, els populars ha fet públic un glossari d’accions i contractacions dutes a terme per Tango mentre fou regidora amb delegacions a l’Ajuntament. Entre les sospites que afirmen tindre es troben contractacions presumptament irregulars, pagaments dels que es deconeixen els destinataris o deixacions de funcions. Totes elles, segons l’equip de Govern, referendades pels informes jurírics municipals. Fets que, fins al plenari del passat divendres, desconeixien tant els partits de l’oposició com els propis veïns de la localitat.

Mentre, des del PSPV han fet públic un comunicat en xarxes en el que qüestionen qui està al capdavant de l’Ajuntament d’Onil. Lamenten el fet de que el primer edil no estiga alliberat del seu treball, pel que alerten de que no és ell qui comanda el Consistori -a més de les dificultats de gestió que comporta aquest fet-. Punt en el que apareix de nou la figura de l’assessora municipal, a la que se li atribueixen -tant per part de Cristina Tango com de l’oposició- capacitats per a orientar les accions de tot l’equip de Govern. Una assessora, per altra banda, que no estava present al plenari, ja que únicament visita Onil una vegada a la setmana.

Els socialistes consideren que hi ha un joc en la sombra per a decidir què es fa o desfà des de les oficines municipals, joc en el que també impliquen a la regidora popular Salu Perea.