Home Cocentaina La Fira de Tots Sants crea una xarxa comercial autonòmica davant la...

La Fira de Tots Sants crea una xarxa comercial autonòmica davant la impossibilitat de celebrar el seu format tradicional

657
0
SHARE

La Fira de Cocentaina aconsegueix mantindre l’activitat comercial traslladant la tradicional exposició de productes al carrer fins als propis establiments participants, per a evitar així l’arribada massiva de visitants i evitar aglomeracions en el municipi. La mesura pretén prioritzar la seguretat i la salut de la població en general i, alhora, ha aconseguit evitar la suspensió de la Fira en uyn 2020 marcat per la pandèmia de coronavirus. La programació d’activitats d’oci i culturals -com les exposicions- mantindran el mateix format tradicional, però enguany adaptades a les mesures de prevenció, higiene i aforament que requereixen les circumstàncies sanitàries.

Per a poder facilitar les visites als diferents comerços expositors, la web de la Fira –www.firadecocentaina.org– disposarà d’un directori amb tots els establiments participants en aquesta edició 2020 que inclourà les dades de contacte, ubicació i promocions del certamen per a poder dissenyar l’itinerari de visites que desitge cada consumidor en funció dels seus interessos. Per a això, s’ha adaptat el disseny de la plataforma digital tractant de facilitar al màxim aquesta connexió virtual entre comerciants i consumidors.

Aquest nou format ha delimitat la participació d’expositors als negocis locals i els situats en la Comunitat Valenciana. Per a incentivar les vendes i les visites evitant aglomeracions en els comerços, les promocions de Fira es mantindran al llarg de tot el mes de novembre.

Segons ha explicat la Regidora de Fira contestana, Eugenia Miguel, “durant tot el mes es convidarà als visitants que acudeixen tradicionalment a Cocentaina a que acudisquen als diferents establiments participants per a realitzar les seues compres, creant així una xarxa comercial autonòmica d’establiments comercials i hostalers Fira de Tots Sants, la difusió dels quals, promoció i publicitat serà a càrrec de l’Ajuntament”.

Així mateix, ha recordat que “tots els negocis participants estan obligats a complir la normativa de seguretat i higiene, que inclou mascaretes, gel higienizant i neteja i desinfecció dels establiments”.

Oci i cultura en format tradicional

Respecte a les activitats d’oci i culturals, es desenvoluparan com s’ha fet fins ara, encara que amb una programació molt més restringida i respectant les limitacions d’aforament i les mesures de seguretat i higiene establides per les autoritats sanitàries enfront de la Covid19. En el cas de les exposicions es realitzaran en les mateixes localitzacions que s’estan fent habitualment i es programaran durant tot el mes de novembre.

Al llarg dels pròxims dies s’acabarà de tancar tota la programació d’oci i cultura. Des de la Regidoria de Fïra ja han concretat que les activitats se celebraran en cap de setmana, al Palau Comtal i en el Centre Cultural El Teular, que tindran limitació d’aforament i accés mitjançant reserva d’entrada prèvia.