Home Destacats La Fira Gastronòmica de Muro anima el passat cap de setmana i...

La Fira Gastronòmica de Muro anima el passat cap de setmana i augmenta nombre de visitants

377
0
SHARE

Periòdicament, cadascuna de les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla tracten de posar en marxa iniciatives que contribuisquen a dinamitzar el seu teixit econòmic. Entre les més utilitzades estan les firetes, ja siguen gastronòmiques o comercials. Esdeveniments que trauen al carrer bona part del sector terciari de cada municipi amb la fi d’atraure visitants i, per tant, també guanys. D’entre les gastronòmiques que es celebren a l’interior de la província d’Alacant destaca la de Muro, que ha tingut lloc aquest passat cap de setmana.

A pesar d’estar ja en la tardor, el calor ha sigut un dels elements que ha acompanyat els 3 dies de fireta que ha acollit la Plaça del Matzem murera. Cosa que ha facilitat una important participació, tant de murers com de visitants, atrets també per la programació adreçada a l’esdeveniment. Música i oci per a tota la família amb els que acompanyar tot un cap de setmana degustant tot tipus d’aliments. Tot a una Fireta Gastronòmica que arriba ja a la seua edició número 18, i en la que han participat un total de 25 establiments que han tret la seua oferta al carrer.

Productes de proximitat

Entrepans i tapes de tot tipus, coquetes fregides, embotits, dolços i una àmplia varietat de cerveses i licors artesans han conformat el gros d’una fireta que ha augmentat el nombre de visitants en aquesta nova edició. Tot a una zona en la que cada vegada hi ha més productors artesans que centren la seua idea de negoci en els productes de proximitat, conformant un nou sector productiu a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

L’Ajuntament murer ha detectat en aquesta nova edició de la Fireta gastronòmica un interès creixent per part del veïnat en ella.