Home Alcoi La Generalitat Valenciana reconeix el jaciment de El Castellar d’Alcoi com a...

La Generalitat Valenciana reconeix el jaciment de El Castellar d’Alcoi com a zona arqueològica

0
SHARE
Excavacions al jaciment de El Castellar d'Alcoi, en una imatge d'arxiu.

El Consell de la Generalitat Valenciana ha reconegut El Castellar d’Alcoi com a zona arqueològica, que ha passat a estar inscrita en l’Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià, on també estan La Serreta, les muralles d’Alcoi, el poblat ibèric d’El Puig i la Torre de Barxell.

La relació de castells i elements fortificats de la Comunitat Valenciana i la seua inscripció en el citat inventari va ser aprovada pel Consell en la seua sessió del 7 de juliol i va aparéixer publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) del passat dimarts. Es tracta d’una actualització de la relació de béns, que no està tancada i pot ampliar-se en el futur si es té constància d’elements patrimonials que siguen adequats per estar a aquest inventari.

El Regidor de Patrimoni Històric i Cultural, Ignacio Trelis, ha destacat la importància del reconeixement del Consell per a El Castellar i assenyala que “es tracta d’una zona en la qual es fan excavacions, perquè sempre hem considerat que és un important jaciment arqueològic, però que siga reconeguda per la Generalitat com zona arqueològica li dona un valor afegit als treballs que allí es realitzen i al patrimoni que es recupera”.