Home Alcoi La Glòria amb dones i un Cartell hiperrealista enfilen a Alcoi cap...

La Glòria amb dones i un Cartell hiperrealista enfilen a Alcoi cap als seus Moros i Cristians

655
0
SHARE

La Glòria ja ha anunciat la Festa de Moros i Cristians a Alcoi en una jornada històrica degut a la presència per primera vegada de dones en aquest acte dels festejos. Tot en una jornada que comença amb la Processó dels Xiulitets, única a tota Espanya, i que es clausura amb la presentació del Cartell que anuncia els festejos del 2018.

Els Moros i Cristians més famosos del món, els que es celebren a la ciutat d’Alcoi, estan cada vegada més prop en el calendari, i la ciutat ja ho nota. L’Enramada, la decoració que llueix la Plaça d’Espanya alcoiana, ja porta setmanes instal·lada; i la Revista que narra tot allò relatiu a la festa gran de la ciutat ja ha sigut presentada en societat amb gran ressò. El següent pas per a cridar als festejos a una ciutat que viu pendent d’ells és la Glòria, que coincideix amb el final de la Setmana Santa a la ciutat dels ponts, en una jornada màgica a la localitat.

La climatologia del Diumenge de Glòria ha tret als carrers cèntrics d’Alcoi a centenars de persones per a gaudir del pas que els representants de les 28 filaes fan pel centre de la ciutat. Els sergents Javier Lerma i Daniel Méndez, aquest darrer amb la seua última aparició representant aquest càrrec pel bàndol moro, han fet vibrar al públic encapçalant als gloriers, entre els que, per primera vegada en la Història, hi havia una dona. Ella és Tania Aznar, que junt a altres 4 dones en les diferents glòries, han eixamplat el camí a la participació femenina a la festa d’Alcoi.

El recorregut dels gloriers arriba a tot el centre alcoià, però també al Preventori, on altres 4 dones han participat per primera vegada en l’acte que llança a Alcoi cap als seus dies grans. I tot en una jornada que tanca la Setmana Santa, i que a la capital de l’Alcoià ve marcada per un acte cridaner, com és la Processó dels Xiulitets, petits botijons amb aigua que simulen el cant dels pardals en el Diumenge de Resurrecció. El protagonisme en aquesta jornada és per als més joves, que porten també la imatge de la Verge Maria a l’encontre de Jesús ressuscitat.

La jornada de Diumenge de Glòria s’ha tancat amb la presentació del Cartell que anuncia la Festa 2018, amb tints hiperrealistes i que ha causat bona sensació entre el públic alcoià. És obra de l’artista autòcton José Borrell i es centra en la imatge dels ambaixadors de la Festa d’Alcoi.