Home Destacats La Guàrdia Civil arresta a 5 persones, un d’ells menor, per diferents...

La Guàrdia Civil arresta a 5 persones, un d’ells menor, per diferents delictes durant els Moros i Cristians de Muro

0
SHARE
Guàrdies civils de guàrdia durant les Festes de Muro.

La Guàrdia Civil, la Policia Local de Muro i la Unitat del Cos de Policia Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana han desplegat un dispositiu de seguretat, davant la celebració de les Festes de Moros i Cristians de la localitat de Muro de Alcoy, celebrades al llarg de les setmanes passades. Donada la gran quantitat de visitants esperats, els agents van vetllar perquè les Festes transcorregueren de forma segura.

Entre les actuacions realitzades, la Guàrdia Civil ha procedit a detenir cinc persones per delictes de robatori amb violència i lesions. Durant la celebració recent de les Festes de Moros i Cristians de la localitat, les Forces i Cossos de Seguretat han desplegat a la zona un dispositiu d’especialitats i agents per garantir la seguretat ciutadana de la localitat i el desenvolupament correcte d’aquests festejos.

En aquest desplegament han intervingut agents del Quarter de la Guàrdia Civil de Muro, de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USECIC) de la Comandància d’Alacant, i del Destacament de Trànsit d’Alcoi, a més d’agents de la Policia Local de Muro de Alcoi i de la Unitat del Cos de Policia Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana.

Robatori amb violència

Entre les actuacions dutes a terme per la Guàrdia Civil, cal destacar l’esclariment d’un robatori amb violència en què, la matinada del dia 10 a l’11 de maig, la víctima va denunciar que tres persones l’havien agredit per sostreure-li el telèfon mòbil. A causa de l’agressió, va haver de ser traslladat fins a l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi en ambulància.

Després de tenir coneixement dels fets i disposar de la informació necessària, els investigadors van trobar amb els suposats autors tres homes espanyols d’entre 16 i 22 anys, procedint a la seva detenció i posada a disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 4 d’Alcoi i Fiscalia de menors d’Alacant, que en van decretar la llibertat amb la imposició de mesures.

Detinguts per baralles

També van ser detinguts dos homes més per diferents delictes de lesions les matinades dels dies 18 i 19 de maig respectivament. En un d’aquests fets, la víctima va ser agredida a la via pública, amb el resultat d’un trencament de braç. En el segon cas, el denunciant va patir una agressió en un establiment obert al públic de la localitat en què, a més de manifestar haver patit contusions per tot el cos, presentava una ferida a la cella que va precisar de sutura.

Els dos suposats autors, de nacionalitat espanyola i de 26 i 37 anys respectivament, van ser ràpidament identificats i detinguts pels investigadors, sent posats a disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 1 i núm. 2 d’Alcoi, els quals van decretar la seva posada en llibertat amb la imposició de mesures cautelars.

Delictes contra la seguretat vial

A més, durant un dels dispositius realitzats, els agents van interceptar un conductor, un espanyol de 22 anys, que després d’aixecar les sospites i ser sotmès a les proves de detecció d’alcohol, va ser investigat per un delicte contra la seguretat viària per conduir baix els efectes de les begudes alcohòliques.

Aquestes diligències també es van remetre al Jutjat d’Instrucció núm. 4 d’Alcoi. D’altra banda, els agents van realitzar diverses actes per denúncia administrativa a la Llei Orgànica 4/2015, de Seguretat Ciutadana, per tinença i consum de drogues a la via pública i tinença il·legal d’arma blanca.