Home Alcoi L’Assemblea de l’ASJ a Alcoi nomena a Martín Bellver nou Sant Jordiet...

L’Assemblea de l’ASJ a Alcoi nomena a Martín Bellver nou Sant Jordiet i elegeix a Paco Garcia com a nou president

0
SHARE
Martín Bellver, Sant Jordiet 2025, amb la seua família

L’Associació de Sant Jordi (ASJ), l’ens que organitza i gestiona els Moros i Cristians més coneguts del món a la ciutat d’Alcoi, ha celebrat aquest dijous 30 de maig una de les seues assemblees més importants dels darrers temps. En l’ordre del dia, diversos punts transcendentals, com l’elecció de la nova Junta Directiva, el sorteig del nou Sant Jordiet per al 2025 o el nomenament de la primera Alfères Mora de la història de la Festa gran de la ciutat.

Com sempre, ha sigut el Sant Jordiet que abandona el càrrec, Mauro Abellàn, l’encarregat de traure la bola entre les 8 candidatures que suposa el nomenament de la màxima figura de les Festes alcoianes. En aquest cas, la sort ha deparat que siga Martín Bellvert, de la Filà Domingo Miques, qui ostente el càrrec. Com ja va ocórrer l’any passat, el nou Sant Jordiet viu fora d’Alcoi -concretament a València-. Estrenarà el càrrec en la proper processó del Corpus.

Relleu al front de l’ASJ

Altre dels punts rellevants de l’ordre del dia ha sigut l’elecció del nou President i la seua Junta Directiva per a la que és la principal associació que existeix a la ciutat. Els vots secrets han deparat que el npu mandatari de l’ens fester alcoià serà Paco Garcia, que ja formava part de l’executiva que comandava fins ara Juan José Olcina. També s’han triat nous Vicepresident 2n, Vicesecretari, Tresorer i 4 vocals, que han recaigut en les figures de Tomàs Cantó, Víctor Hugo Ribes, Raül Ponsoda, Manuel Llorca, Sílvia Gómez, Enrique Gisbert i Antonio Arques, respectivament.

Una Assemblea per a la història

Però si per algo ha destacat aquesta Assemblea de l’ASJ és per una fita que obri la porta definitivament a la dona dins la Festa gran d’Alcoi. I és que Ana Gisbert, dels Marrakesch, ha sigut nomenada com a la primera Alféres Mora de la història dels festejos alcoians. Un pas més en la integració al que, previsiblement, li seguiran més, ja que el nou president, Paco Garcia, ha fet públic el seu talant aperturista en ares de la igualtat als Moros i Cristians alcoians. Durant els darrers anys ja s’han donat alguns passos en aquest sentit. Ací el vídeo de l’Assemblea.