Home Destacats IBIAE i l’Ajuntament de Tibi donen els primers passos per a crear...

IBIAE i l’Ajuntament de Tibi donen els primers passos per a crear l’EGM per al polígon industrial Maigmó de Tibi

0
SHARE
Reunió entre l'Ajuntament de Tibi i la patronal de la Foia de Castalla, IBIAE.

L’Ajuntament de Tibi ha estat l’escenari d’una nova reunió de la comissió promotora de l’EGM del Parc Empresarial El Maigmó, situat al terme municipal de la població tiberuda. La patronal de la foia de Castalla, IBIAE -conjuntament amb la resta de membres de la comissió promotora- ha presentat a l’Alcalde de Tibi, José Luis Candela, els primers passos que s’estan fent per posar en marxa l’Entitat de Gestió i Modernització (EGM) d’aquest polígon industrial i que gestionarà l’Associació d’Empresaris Foia de Castalla.

Parc Empresarial El Maigmó de Tibi

Aquest espai, de caràcter industrial, està situat al costat de l’autovia del Mediterrani A-7 entre Alacant i la Foia de Castalla. Aquesta posició el converteix en un enclavament estratègic per a les empreses. Disposa d’una superfície total de 78.155,28 metres quadrats. Està pendent l’execució de les obres d’ampliació amb una superfície de 160.360 metres quadrats que són propietat 100% de l’IVACE.

L’Associació d’Empresaris Foia de Castalla, de manera altruista, va ser l’encarregada de promoure aquesta EGM conjuntament amb els propietaris. Des del desembre del 2022, l’EGM Castalla Polígon la Foia forma part del Registre Autonòmic d’Entitats de Gestió i Modernització d’Àrees Industrials de la Conselleria d’Innovació, Comerç i Turisme.

Què són les EGM

Les Entitats de Gestió i Modernització (EGM) són un instrument legal per millorar les àrees industrials de la Comunitat Valenciana, fer-les més competitives i atractives per a la implantació de nous projectes i beneficiar al mateix temps les empreses ja instal·lades. L’EGM és una iniciativa contemplada a la Llei 14/2018 de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana.

Aquesta normativa és pionera a Espanya. En aquest sentit, les EGM són agrupacions sense finalitat de lucre, de base privada, però amb finalitat pública per les funcions públiques municipals que els poden ser encomanades.