Home Castalla La Guàrdia Civil descobreix que l’origen de l’incendi de Petrer van ser...

La Guàrdia Civil descobreix que l’origen de l’incendi de Petrer van ser les restes d’una barbacoa en una finca privada

0
SHARE
La Guardia Civil a l'investigació de l'incendi de Peter.
La Guardia Civil a l'investigació de l'incendi de Peter.

El dimecres passat 17 d’agost, mentre que els efectius tractaven de controlar l’incendi de la Vall d’Ebo amb més de 12.500 hectàrees arrasades, se’n va iniciar un altre de nou a la Serra del Cavall a Petrer, a 100 km de distància. Gràcies al ràpid desplaçament d’efectius des de Vall d’Ebo, l’incendi va aconseguir quedar estabilitzat en menys d’un dia.

L’incendi originat a Petrer ha calcinat 120 hectàrees en una zona de vegetació propera al Paratge Natural de Catí, al terme municipal de Catalla, incloent-hi al Paisatge Protegit de la Serra del Maigmó i Serra del Cid. En aquests moments, el foc continua actiu, encara que controlat.

Els agents de l’Equip del Servei de Protecció de la Naturalesa d’Alacant, es van dirigir a l’escenari dels fets, juntament amb el Grup Operatiu de Recerca d’Incendis Forestals de la Conselleria, localitzant el punt exacte en què es va iniciar el foc a la Partida de Pusa, i realitzant una investigació sobre aquest.

Origen i propagament

Les proves recollides per la Guàrdia Civil concreten que l’incendi es va iniciar a conseqüència de les restes de carbó d’una barbacoa que s’havia fet uns dies abans a una finca privada. Un dels propietaris de la finca, va retirar les brases dimecres passat, i les va llançar al jardí creient que estaven completament apagades.

A causa de la sequedat del matoll a la zona, i de la situació climatològica, les restes es van reactivar cremant i propagant-se ràpidament. L’home afirma que, tot i que va intentar frenar l’avenç abocant aigua sobre les flames amb una mànega, no ho va aconseguir, i és necessària la intervenció dels professionals.

El presumpte responsable de la catàstrofe és un home de 57 anys i ha estat investigat per un delicte d’incendi forestal per imprudència greu. La Guàrdia Civil recomana posar màxima atenció a les activitats que poden comportar risc d’incendi, ja que tenen greus conseqüències per a les persones, els béns i el medi ambient.